Biztonság

Megmutatták, hogyan gázol át a magánéletünkön Zuckerberg új találmánya

Egy figyelmeztetésnek szánt proof-of-conceptről van szó, amit nem is kizárólag csak a Meta okosszemüvegével lehet megcsinálni.
 
Bankokkal áll össze a Facebook a csaló profilok felszámolására
A FIRE néven hivatkozott programban az együttműködő bankok csalásfelderítési információit használják az átverések időben történő lekapcsolására.
MI-hormonnal izmosítja keresőjét a Google
Újdonság például, hogy mobilok kameráján keresztül immár videófelvételekkel kapcsolatban is kikérhetjük a Gemini intelligens asszisztens segítségét.
Az egyetemista is ott dolgozna, ahol jól fizetnek
A szerencse az, hogy a technológiai és mérnöki tanulmányokat végzőknél jobbára fedi egymást az érdeklődési terület és az optimális munkáltatónak tartott cégek köre, derül ki az 56. Műegyetemi Állásbörzére készített felmérésből.
Érdemes lenne időben leugrani az MI-vonatról az MIT professzora szerint
Ha lenyugodnának a kedélyek, akkor meg lehetne találni az MI-technológia helyét a megfelelő alkalmazásokban, de ha folytatódik a hiszti, akkor nagyot fog durranni az újabb technológiai lufi – véli Daron Acemoglu.
Érkezik az Oura negyedik generációja
A finn gyártó nem kívánja ölbe tett kézzel nézni, hogy a területre frissen belépő Samsung elfoglalja az okosgyűrűk szegmensét.
Megvan az OpenAI 6,6 milliárdja, de a feltételek is érdekesek
A céget 157 milliárd dollárra értékelték. Egyes befektetők plusz lehetőségeket kaptak, de az OpenAI-nak is vannak kikötései.
Megvette a PwC Magyarország a GKID-t
A kutatócégben 100 százalékos tulajdonrészt szerző Big4 a tanácsadási üzletágát bővíti.
CIO BUDAPEST 2024: mit ér a vállalati IT, ha magyar?
Kulcskérdésekről gyakorlatiasan – esettanulmányokkal és szakmai beszélgetésekkel várja október 29-én az idei CIO Budapest konferencia a magyar IT-szakma képviselőit.
Nagyon izgalmas, amikor orvosok nevében írogat a mesterséges intelligencia
A jelenlegi szabályozás elég homályos azzal kapcsolatban, ha hogy milyen módon kellene jelezni a pácienseknek, ha nem egy valódi orvossal beszélgetnek.
Már csak ötödét éri az X annak, amennyiért Musk megvette
Az egykor Twitterként ismert közösségi hálózatba beszálló Fidelity vagyonkezelő legújabb becslése alapján nem ez lesz az évtized befektetése.
A régi támadási vektorok megújulnak, és jön egy sor újabb veszély. Mivel mindenki a felhőbe igyekszik, minden kockázat globális lesz.

a melléklet támogatója a Clico Hungary

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.