Mobilitás

Az app is megjelent a Google egységes fizetési rendszeréhez

A Google kiadta a Google Pay szolgáltatás androidos applikációját, amely az idén az Android Pay és a Google Wallet helyére lép.
 
Az e-kereskedelmi óriások már a fizikai boltokért küzdenek
Nem csak a tengerentúlon öntik a pénzt az offline kiskereskedelembe, a nagy kínai techcégek is dollármilliárdokért próbálják megszerezni egymás elől a fizikai boltokat.
Izmos hazai befektetés a legsikeresebb hazai big data cégbe
A Starschema kapott 5 millió dollárt a Portfoliontól, hogy gyorsíthassa a külföldi terjeszkedését.
Amikor stoptáblának nézi a KFC logót az önvezető autó
...és közben 130 km/h sebességgel halad, akkor az minimum kellemetlen. Egyetemi kutatók figyelmeztetnek a veszélyekre.
Véget ért a Windows Phone 7.5 és 8.0 pályafutása
A mai nappal lejár a mobil operációs rendszerek terméktámogatása, nem fog működni a telefon megtalálását segítő szolgáltatás és a csempék sem frissülnek tovább.
Még két év, és mindehonnan virtuális asszisztensek köszönnek ránk
Két év múlva már gyakran találkozhatunk ügyfélkapcsolati rendszerekben virtuális asszisztensekkel. Robbanást vár ezen a piacon a Gartner.
Ez a biztonság egyik legnagyobb rákfenéje
A szoftverek tele vannak olyan, a fejlesztés során keletkező hibákkal, melyeket sokszor könnyű megtalálni és kihasználni a kibertámadásokhoz.
A Broadcom utolsó utáni ajánlatát is visszautasította a Qualcomm
Valentin-napi randevút adott egymásnak a két cég, de utóbbi csak nem állt kötélnek. Nem lesz új rekord az IT-cégek fúziójának történelmében.
Most aztán már tényleg jönnek a vezeték nélküli töltésű eszközök?
Félmilliárd vezeték nélküli töltéssel rendelkező eszköz került tavaly forgalomba a világon. Ez utóbbi technológia piaca 2017-ben 40 százalékkal bővült, és hasonló ütemű növekedés várható a következő években is.
95 százalékos fogyasztáscsökkenést ígér az MIT kísérleti chipje
Akár okostelefonokban is megjelenhet a technológia. Persze nem holnap.
Így állnak 2018-ban a játékos platformok
A fejlesztőket szakmai szempontból nem izgatják fel az okostelefonok lehetőségei, de jól keresnek a mobil játékplatformokon, amelyek nemsokára már az összes piaci bevétel több mint felét hozzák majd.
Hirdetés

Ezért vannak biztonságban személyes adataink a felhőben

Nyakunkon az új európai adatvédelmi rendelet bevezetésének határideje, ami minden, adatkezelést végző vállalatra vonatkozik. A felhőszolgáltatók azonban elébe mentek a GDPR-nak.

A GDPR miatt elvileg változik az adatok életciklusa, de a gyakorlatban nem feltétlenül. Aminek viszont kellene változnia, az a hazai szabályozás. Ezen a téren viszont nem állunk jól.

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.