Piaci hírek

Texas közel másfél milliárd dollárt kap a Metától

A Facebook tulajdonosa nem ennyire önzetlen, hanem egy számára kellemetlen jogi ügyet rendez ezzel a rekordmagas összeggel.
 
Ezért nem kell mindent elhinni a Tesla Semikről sem
Számos tényező miatt egyelőre még mindig a dízel nyergesek a nyerők. De már az is látszik, miért lesz jó – néhány év múlva – a fuvarozóknak, ha elektromos kamionokra válthatnak.
A Microsoft vezeti az MI-forradalmat
Az IDC számítása szerint tavaly közel másfélszeresére hízott az MI-platformokat szállító cégek forgalma, akik közül Redmond a legnagyobb szereplő. A lendület az elkövetkező években sem lankad majd.
Milliárdokat juttatna 5G-hez a Qualcomm
A most bemutatkozó Snapdragon 4s Gen 2 a cég szerint közel 3 milliárd embernek ad lehetőséget az 5G-s kapcsolatra.
Saját chatbotot kalapálhatnak az instás tartalomkészítők
A Meta AI-ra alapozott eszközkészletet kapnak a közösségi hálozat kiemelt szereplői, akik akár saját digitális alteregójukat is megalkothatják, hogy algoritmus csevegjen a követőikkel.
A párizsi olimpiára még csak beköszön az MI
Néhol már megpróbálják algoritmusokkal feldobni a sportközvetítéseket, de a technológia egyelőre nem elég kiforrott a széles körű használathoz. Négy év múlva azonban már egészen más lesz a helyzet.
A tervezettnél később jöhet az Apple AI
Pletykák szerint a cég az új iPhone-generációt már MI-képességekkel felturbózva küldte volna csatába szeptemberben, de a nagy belépő várhatóan egy későbbi frissítéssel történhet meg.
Új javaslattal bombázzák Kasperskyék Washingtont
Így reagált az orosz védelmi cég a teljes amerikai tiltásra, aminek hatására már meg is kezdték az ottani operáció felszámolását.
Továbbra sem adóztatják a WTO-tagok a határon átnyúló adatforgalmat
Pontosabban egyelőre nem adóztatják: a tagországok két évre vállaltak moratóriumot erre. Akkor újra megvizsgálják a kérdést.
Nem erről volt szó: még több munkát csinál, aztán kiéget a mesterséges intelligencia
Egy friss felmérés szerint a cégvezetők nagy többsége a termelékenység növekedését várja az MI-től, miközben a dolgozók azt tapasztalják, hogy csak a feladataik szaporodnak miatta.
Milyen lehet egy digitális ikerteremben kivágni a magas c-t?
A Salzburgi Ünnepi Játékok egyes fellépői már valószínűleg tudják. A Siemens ugyanis megépítette az esemény fő helyszínének digitális ikrét.
Általános jelenség a hazai nagyvállalatok körében, hogy a szükségesnél jelentősen többet költenek nyilvánosfelhő-szolgáltatásokra. Utánajártunk, mi a pontos helyzet, és mit lehet tenni a költségek optimalizálásáért.

a melléklet támogatója a 4iG Nyrt.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.