Biztonság

Észak-koreai csalót vett fel egy kiberbiztonságra fókuszáló oktatócég

Úgy tűnik, tényleg van mit javítani a cipész cipőjén, de az incidenssel kapcsolatos nyílt vállalati kommunikáció mindenképpen megsüvegelendő és segíthet másoknak elkerülni a hasonló helyzeteket.
 
Megmérték, mi fáj a hazai informatikusoknak
A cégek sokat nyerhetnének, ha "a munkahelyi jóllét" fogalmát megtöltenék tartalommal, mégpedig olyannal, ami igazodik az alkalmazottaik igényeihez.
Licencaudit-moratóriummal vette meg a CISPE-t a Microsoft
Kiszivárgott néhány érdekes részlete annak a megállapodásnak, melynek hatására az EU-s felhőszolgáltatók visszavonták a Microsofttal szemben az Európai Bizottsághoz benyújtott panaszukat.
Az Alphabet is megérezte a marketingköltések visszaesését
De Sundar Pichai vezérigazgató szolgálhatott jó hírrel is a befektetőknek: a Google Cloud bevétele először lépte át a 10 milliárd dollárt.
Megjelent és ingyenesen használható a Meta felturbózott MI-je
A cég közlése szerint a Llama 3.1 405B hasonló szintet képvisel, mint a versenytársak jelenleg elérhető legerősebb modelljei.
A Telegramnál még az idén összejöhet az 1 milliárd felhasználó
Jövőre már nyereséges működéssel számolnak, aztán irány a tőzsde.
Egyre kevésbé férnek hozzá az MI-fejlesztők a létfontosságú adatokhoz
A tartalomszolgáltatók sorra vezetik be a korlátozásokat az általuk közölt anyagok felhasználására, miközben a mesterséges intelligencia egyre többet követelne magának.
Utazunk, és ilyenkor rejtélyes okokból az akkuk is gyorsabban merülnek
Forintos ötletek windowsos laptopokhoz, hogy tovább kitartson az áramforrástól távol használt gép.
Nem lesz semmi a Google 23 milliárd dolláros felvásárlásából
Úgy tűnik, túlságosan nehéz lenne átvinni a szabályozó hatóságokon a keresőóriás történetének legnagyobb értékű akvizícióját. A kiszemelt biztonsági startup így inkább a saját útját járja.
Mégsem hajítják ki a külső sütiket a Chrome-ból
A Google böngészőjét eredetileg 2022-re akarták megtisztítani az online hirdetési piac egyik alapvető eszközétől, ám addig csúszott a projekt, hogy végül semmi nem lesz belőle.
Nincs nehéz dolguk a felvételiztetőknek, hogy kiszűrjék a ChatGPT-s ügyeskedést
Növekszik az MI-vel íratott állásjelentkezések száma, ami nehezíti a felvételi folyamatot, és egyre biztosabb receptje elutasításnak is. A szakértők szerint a pályázóknak érdemesebb szerkesztőként támaszkodni a mesterséges intelligenciára.
Általános jelenség a hazai nagyvállalatok körében, hogy a szükségesnél jelentősen többet költenek nyilvánosfelhő-szolgáltatásokra. Utánajártunk, mi a pontos helyzet, és mit lehet tenni a költségek optimalizálásáért.

a melléklet támogatója a 4iG Nyrt.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.