Cloud & big data

Ezerrel robog a hyperscale szolgáltatók vonata

Ha úgy tetszik, szó szerint. Összesen több mint ezer adatközpontjuk van, és övék az összkapacitás több mint 40 százaléka.
 
Tehenet öltek kiberbűnözők Svájcban
Egy zugi faluban élő gazda nem volt hajlandó fizetni a zsarolóknak, elpusztult a vemhes tehene.
Hadilábon állnak a spanyollal a New York-i időjós drónok
A metropoliszban gépi segítséggel igyekeznek minnél több embert figyelmeztetni az olyan időjárási kockázatokra, mint amit egy heves vihar kiváltotta árvízveszély jelent. A drónok premierjét némileg beárnyékolta, hogy egyelőre csapnivaló a spanyoljuk.
Már évekkel ezelőtt félrecsúsztak a dolgok az Intelnél
Második negyedéves jelentése után megzuhant a tőzsdén az Intel. A bajok azonban évekkel ezelőtt kezdődtek, állítja a Reuters.
Akár 1 millió dollárt is fizet a Samsung egy kritikus biztonsági hibáért
A dél-koreai vállalat alaposan megemeltet a tétet azzal, hogy új elemmel bővítette 2017 óta futó bug bounty programját.
A vállalati munkaállomások többségén megragadt a Windows 10
Már csak 470 napjuk marad a cégeknek, hogy Windows 11-re váltsanak, mert 2025. október 14-én megszűnik az operációs rendszer támogatása.
Így vezethet újabb katasztrófához az MI és az arcfelismerés
Egyetemi kutatók szerint az arcfelismerő rendszerek terjedése olyan kockázatokat hordoz, amelyek messze túlmutatnak az egyes személyek azonosításán.
A Waymo a problémák ellenére lelkesen tapossa az önvezetés pedálját
Az Alphabet autonóm közlekedésre szakosodott leányvállalata további területeken indítja be a szolgáltatását az USA-ban. Mindeközben riválisa próbál talpra állni a tavaly kapott gyomrosból.
Kifogott a ChatGPT hangos módján, amikor el kellett számolnia százig
A levegővétellel is lehetnek problémái, de ennél nagyobb gond, amikor a 28 után a 24 következik.
Jön a micropayment a Chrome-hoz
Monetizálási szolgáltatással bővül a Google böngészője. A Chrome-on keresztül fizethetünk egyszerűen a tartalmakért.
MI-kereséssel és fizetős szekciókkal kísérletezik a Reddit
A tőzsdére lépés óta másodszor közölt negyedéves eredményeket az internetes vállalat, amelynek vezetése minden ötletet bedob, ami plusz bevételt hozhat.
Az öreg kontinens érett piaca a nemzetközi felhőszolgáltatók figyelmét élvezi, akik a benne rejlő potenciál miatt igyekeznek alkalmazkodni az Európai Unió által diktált feltételekhez. Igyekeznek, de vajon tudnak?

a melléklet támogatója a 4iG Nyrt.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.