Cloud & big data

Biztonságos szuperintelligenciát tervez az OpenAI-t elhagyó társalapító

Ilya Sutskever múlt hónapban távozott az OpenAI-tól, ahol egyike volt azoknak, akik tavaly megpróbálták eltávolítani a cég éléről Sam Altmant.
 
Nemcsak a gyártás állt le, de munkavállalói krízist is okozott egy hekkertámadás
A világ egyik legjelentősebb targoncagyártója maximum rossz példaként kerülhetne be a kríziskezelési tankönyvekbe.
Bezuhant, de szárnyalni fog a kevert valóság
A virtuális- és kevert valóságot megjelenítő headsetek forgalma ugyan a harmadára esett az első negyedévben, de az IDC szerint innentől már csak meredeken felfelé vezet az út.
Tucatnyi bankárt tettek utcára a "billentyűzet aktivitásának szimulációja" miatt
A digitális munkavégzést imitáló alkalmazások a világjárvány során terjedtek el szélesebb körben, de úgy tűnik, hogy sokan az irodába visszatérve sem mondtak le róluk.
Egyre több magyar fizet mobillal
Az MNB első negyedévre vonatkozó statisztikái szerint az elektronikus fizetés egyre nagyobb teret nyer hazánkban. A mobiltárcáknál egy év alatt 30 százalékkal bővült a regisztrált kártyák száma.
Edward Snowden szerint az OpenAI-nál is összenő, ami összetartozik
Nem mindenki tartja megnyugtatónak, hogy az NSA hírszerző ügynökség korábbi igazgatója is felbukkant a ChatGPT-t fejlesztő cég vezetésében.
Felért a világ tetejére az Nvidia
A mesterséges intelligencia iránt támadt óriási érdeklődés villámgyorsan a világ legértékesebb vállalatává tette a csipgyártót.
Kína elmeszeli a mesterséges intelligenciával generált online személyiségeket
A Tencent elébe menne a direktívának, és kiszorítaná a "virtuális emberek" által futtatott tartalmakat a legfontosabb videós szolgáltatásából.
Ha a választók nem veszik fel a telefont, miért nem kérdezzük meg az MI-t?
Harvardi tudósok szerint ideje volna mesterséges intelligenciával támogatott felméréseket végezni a hagyományos közvélemény-kutatások helyett, amelyeknél már a megbízhatatlan MI is megbízhatóbb eredményeket szállíthat.
Nyugdíjazná a gombelemeket a TDK
A japán cég kísérleti technológiája kiváló megoldás lehet viselhető eszközök áramellátására.
Közösségi segítséggel védekezne az álhírek ellen a YouTube
A videók alá egyelőre tesztjelleggel szúrhatók korrekciós megjegyzések, amelyek csak akkor jelennek meg és maradnak ott, ha mások hasznosnak ítélik. A funkció jól jöhet a közelgő amerikai elnökválasztásra.
Hirdetés

A VR szemüveg nem csak a szórakoztatóipart forradalmasítja

A virtuális valóság világa folyamatosan fejlődik. Az új technológiák és a fejlesztések segítségével a felhasználók eddig soha nem tapasztalt módon merülhetnek el a digitális élményekben. Ebben a cikkben bemutatjuk a VR szemüvegek típusait, és azt is végigvesszük, hogy milyen áttöréseket hozott a virtuális valóság az élet különböző területein.

Bejelentési kötelezettségük elmulasztása, és a szabályoknak való sorozatos meg nem felelés komoly pénzbírságot vonhat maga után.
Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.