A digitális munkavégzést imitáló alkalmazások a világjárvány során terjedtek el szélesebb körben, de úgy tűnik, hogy sokan az irodába visszatérve sem mondtak le róluk.

A Wells Fargo & Co. több mint egy tucat alkalmazottját tette lapátra a múlt hónapban, miután vizsgáltot folytatott azok állítólagos színlelt munkavégzése miatt – olvasható a Bloomberg múlt heti beszámolójában. A pénzügyi szabályozó hatósághoz eljuttatott bejelentése szerint a cég vagyon- és befektetés-kezelési részlegén dolgozó kollégáknak "az aktív munka benyomását keltő billentyűzeti tevékenység szimulációjával" kapcsolatos trükközésük miatt kellett távozniuk, amelyek a cég szóvivője szerint etikátlannak bizonyultak, és nem feleltek meg "a Wells Fargo alkalmazottaival szemben támasztott legmahasabb elvárásoknak".

Ahogy a Bloomberg is felhívja rá a figyelmet, a világjárvány alatt erőltetett menetben bevezetett távmunka a "mouse mover" vagy mouse jiggler", vagyis kb. "egérmozgató" eszközök és programok elterjedését is magával hozta, amelyek használatával kapcsolatban a közösségi oldalakon adtak egymásnak tippeket az emberek, és az online piactereken ma is kevesebb mint 20 dollárért szerezhető be ilyesmi. Ezek a gyakorlatok aztán a közelmúltig, sőt talán egészen mostanáig életben maradtak, ami csak az egyik apró tünete a pandémiát követő küszködésnek a munkaerő méretét és hatékony menedzselését illetően.

Időnként fegyvert kovácsolnak a dologból

A történet egyik érdekessége, hogy a közleményekből nem derül ki, pontosan hol próbálták színlelni az érintett alkalmazottak a munkavégzést, tehát otthon vagy már az irodában fülelték le őket. Az biztos, hogy a pénzügyi szektor élen járt a munkavállalók visszarendelésében a fizikai munkahelyekre, bár a Wells Fargo ebben nem volt annyira agresszív, mint más szervezetek. A San Francisco-i székhelyű cég így is már 2022 elején bevezetett egy legalább heti háromnapos bejárást feltételező hibrid modellt, ami a vezető tisztviselők esetében a négy, a fiókokban dolgozó munkatársak esetében pedig a heti öt napot is megköveteli.

Nemrégiben mi is bemutattunk egy friss felmérést, amelynek értelmében a menedzsment sok esetben kifejezetten arra számít, hogy az otthoni munkavégzésről irodai munkára visszaparancsolt dolgozók közül jó páran maguktól felmondanak majd, miután jelentős ellenérzés fejlődött ki bennük a régi normához való visszatéréssel szemben. Persze az is megfigyelhető, hogy a munkavégzés helyszínétől függetlenül az emberek sokat tesznek azért, hogy aktívnak tűnjenek, de a berendelt dolgozók lényegesen többet töltenek csevegéssel és más pótcselekvéssel még ahhoz képest is, mint amikor még otthonról dolgoztak.

Közösség & HR

Az oktatásban készül nagy dobásra a Tesla és az OpenAI egykori MI-guruja

Andrej Karpathy új startupja, az Eureka Labs mesterséges intelligenciára épülő asszisztenseket fejleszt a tanárok munkájának támogatására.
 
Nincs automatikus és egyszerű út a felhőnirvánába, pedig a buktatók többségét viszonylag egyszerűen el lehetne kerülni.

a melléklet támogatója a 4iG Nyrt.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.