Egy friss tanulmány szerint a menedzsment sok esetben kifejezetten arra számít, hogy az otthoni munkavégzésről irodai munkára parancsolt dolgozók közül jó páran maguktól felmondanak.

Az évet csendes fogyókúrával kezdték a technológiai szektor szereplői, a kisebb-nagyobb leépítési körök, átszervezések pedig a tavaszt is végigkísérték. A BambooHR nemrégiben publikált kutatásának eredményei azonban azt mutatják, hogy a szervezetek menedzsmentje a pandémia utáni korszakban egy trükkös fegyvert is előszeretettel alkalmaz, ha fű alatt szeretne kurtítani a bérlistán.

Egy ideig úgy tűnt, a világjárvány miatt kényszerűségből elrendelt távoli munkavégzés új normává válhat a munka világában, ám tavaly már egészen egyértelművé vált a csúcsvezetés igénye: vissza kell rendelni az irodába az embereket (return to office, RTO). A téma azonban meglehetősen összetett és kényes természetű. A dolgozók egy jó részében hatalmas ellenállás van a régi normálishoz való visszatéréssel szemben. Ez azonban a jelek szerint néhány szervezetnél még kapóra is jött a menedzsmentnek.

A BambooHR több mint 1500 fős, többségében HR-területen dolgozó munkavállalóval készített felmérése alapján a vezetők negyede kifejezetten remélte, hogy a kollégák tömött sorokban fognak felmondani a néhol mézes madzaggal, sok helyen ellenben korbáccsal meghirdetett változás miatt. Ötből majdnem két topmenedzser (37%) azt is állította, hogy szervezetük az elmúlt évben azért hajtott végre elbocsátásokat, mert a vártnál kevesebb munkavállaló mondott fel az RTO alatt.

Felkavart viszonyok

A felmérés többi része a távmunkára állított, majd irodába visszarendelt kollégák preferenciáit, megváltozott szokásait elemzi. Úgy tűnik, a munkavállalók jelentős többsége továbbra is inkább a távmunkát preferálja a bejárás helyett (52 vs 38%). Érdekes jelenség ugyanakkor, hogy teljesen mindegy, hol történik a munkavégzés, az emberek kifejezetten tesznek azért, hogy aktívnak látszanak.

Ez az irodai környezetben azt jelenti például, hogy direkt "köröznek" egyet más kollégák asztalánál, távmunkában pedig lelkesen kapcsolódnak csevegésbe a munkatársakkal, illetve megnyitva hagyják gépükön a kommunikációra használt alkalmazást. Ami viszont érdekes, hogy ezekkel a pótcselekvésekkel és egyéb nem munka jellegű tevékenységekkel a berendelt dolgozók lényegesen többet, napi mintegy 3 órát töltenek (miközben a távmunkázók "csak" 2-t). 

Az RTO kudarcát jelzi, hogy az irodába visszatért munkavállalók 42 százaléka szerint az egész csak azért volt, hogy a vezetőség saját szemmel felügyelhesse a beosztottakat. Ebben nem is tévednek nagyot, mivel a vezetők szűk harmada ezt konkrétan el is ismerte. Ugyanacsak nem szerencsés, hogy a HR-esek 22 százaléka nyilatkozott úgy, hogy szervezetüknél semmiféle mérőszámokat nem használnak az RTO hatásának felmérésére.

Egy ilyen hatás lehet a különböző formában dolgozó kollégák eltávolodása. A megkérdezettek negyede szerint például az RTO óta nagyobb szakadék alakult ki a távmunkások és a nem távmunkások között, miközben a hibrid/irodai alkalmazottak közel fele (44%) szerint nem olyan szoros a kapcsolatuk a távmunkás kollégákkal, mint azokkal, akiket gyakrabban látnak az irodában.

Közösség & HR

Arcvonásaik alapján szúrja ki az ittas vezetőket a mesterséges intelligencia

Az ausztrál tudósok által alkotott technológia ránézésre is elég pontosan megmondja, ha valaki túl részeg ahhoz, hogy járművet vezessen.
 
Nincs automatikus és egyszerű út a felhőnirvánába, pedig a buktatók többségét viszonylag egyszerűen el lehetne kerülni.

a melléklet támogatója a 4iG Nyrt.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.