Biztonság

Bejelentették az OpenAI új modelljét, és mindjárt kockázatosnak minősítették

Felhasználható például biológiai és nukleáris fegyverek gyártására. Annyit a cég is elismer, hogy technológiája "közepes kockázatú".
 
Biztonsági funkciókat automatizáltak a Chrome-ban
A Google kísérletezik a lehetetlennel: a kényelem és a biztonság párosításával. Automatizált funkciókkal bővítette böngészője biztonsági ellenőrzéseit.
Magyarul is olvasható a projektmenedzsment megújult alapműve
Önkéntes fordítók és szakértő lektorok munkáját dicséri a projektmendzserek egyik alapművének, a PMBOK Guide legfrissebb kiadásának magyar fordítása.
Nem küldené darálóba kiöregedő merevlemezeit a Microsoft
A cégnél egy összetett robotrendszerrel igyekeznek minden használható elemet kinyerni az adatközpontokból kiöregedett winchesterekből. Máshol viszont nem pepcselnek, és egyszerűen szétrázzák az eszközöket.
Időnként szuper ostoba az OpenAI legújabb, szuper okos MI-je
A nemrég kiadott Strawberry modellről korábban úgy beszéltek, mint egy újabb lépésről a mesterséges általános intelligencia (AGI) megalkotása felé, de az első tapasztalatok alapján a technológiára jellemző hiányosságokat is tovább görgeti maga előtt.
Netes csalóhálózat miatt kapott amerikai szankciót egy kambodzsai szenátor
Az USA pénzügyminisztériuma szerint a távol-keleti ország egyik legvagyonosabb vállalkozója rászedett és kényszermunkára fogott emberekkel végezteti el az online bűncselekményeket.
Fontos határidő közeleg az adatközpont-üzemeltetőknek
Szeptember 15-éig kell nyilatkozni az 500 kW-os vagy annál nagyobb teljesítményű informatikai rendszerek energiahatékonyságáról.
Az OpenAI hangyabokányival közelebb jutott a szuperintelligenciához
Elérhető a Strawberry projekt eredménye: o1-nek hívják, és képes bonyolultabb feladatok megoldására, mélyebb összefüggések feltárására – állítja az OpenAI.
Hekkelés áldozata lett a Fortinet
A biztonsági piac meghatározó szereplője igyekszik eljelentékteleníteni a dark weben keringő információk szerint 440 gigabájtnyi adat illetéktelen kezekbe kerülésének ügyét.
A golyóvonatokat is algoritmusok vezetik majd
Japán büszkeségeit azért csak lassan, megfontolva haladva rakják át teljesen automatikus működésre. Az óvatosság érthető, hiszen a Sinkanszenek 300 felett repítik utasaikat.
A Samsungnál is előkerül a kisbalta
Sok más technológiai céghez hasonlóan a dél-koreai vállat is fogyókúrába kezd. A hírek szerint a leépítés csak a nemzetközi leányvállalatok bizonyos egységeit érinti, de ennek mértéke akár 30 százalék is lehet.
A teljes életciklust lefedő rendszerek képesek megszüntetni azt a káoszt, ami a szervezetek zöménél még mindig akadályozza az információáramlást.

a melléklet támogatója a GLOBAL-UNION Kft., a Kyocera márka kizárólagos magyar disztribútora

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.