Közösség & HR

Elkezdett tetőzni a közösségi médiára fordított figyelem

Egy átfogó nemzetközi kutatás arra jutott, hogy sok régióban megállt, sőt néhol csökkent is az átlagos idő, amennyit az emberek naponta a közösségi média bugyraiban töltenek.
 
Wifin netezünk, és ez befolyásolja a net minőségről alkotott véleményünket
Pedig az NMHH szélessávú szolgáltatásokat összehasonlító portálja, a Szélessáv.net adatai szerint egyre jobban közelít a szolgáltatások által ígért letöltési sebesség a valós sebességhez.
11 millió dollárt kapott egy hazai autókommunikációs startup
A Commsignia okosváros-rendszerekehez is kapcsolódó járműkommunikációs technológiákat fejleszt. A pénzből másfélszeresére bővíti fejlesztési kapacitását.
Lelkesebben termeljük, mint ahogy gyűjtjük az e-szemetet
Az Unió átlagosan teljesítette a 2016-os célokat az elektronikai hulladék begyűjtésében, bár 10 tagállam még elmarad azoktól, és a németek is csak jóindulattal feleltek meg. Szemétből meg egyre több lesz.
Brit tudósok az MI miatt forgatnák fel a szabadalmi jogok rendszerét
A BBC szerint egy amerikai feltaláló és két brit jogtudós már három szabadalmi hivatallal is harcol azért, hogy a mesterséges intelligencia is lehessen tulajdonosa egy szabadalomnak.
A Microsoft is ugyanúgy kezeli a hangfelvételeket, mint a Facebook
Külső vállalkozók is visszahallgathatják a Skype-on és a Cortanan keresztül megszerzett hangfelvételeket.
Digitális asszisztensek és a biztonság: itt kevés, hogy a gyártóban megbízunk
Vallanak a biztonsági szakemberek: ki használ digitális asszisztens? Kovács Bálint, a Balasys technológiai igazgatója, és Krasznay Csaba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem adjunktusa.
Bár jönnek a robotok, 2030-ban is kell majd dolgoznunk. De hogyan?
Több kutatócég is készített előrejelzést arról, hogy alakítja át a munkát a mesterséges intelligencia és az automatizáció.
Ez most tényleg jó: újabb világversenyt rendez Magyarország
Ebből jöhetne több is: 2023-ban Szegeden rendezik a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiát.
Deepfake: kritikus ponthoz ért az emberiség
Mostanáig szinte mindig bízhattunk érzékszerveinkben. A deepfake jelenség miatt azonban olyan pillanathoz érkeztünk a történelemben, ami után többé nem lehet biztosak a látottak, hallottak valódiságában. Teljesen a gépekre leszünk utalva?
Sok alkalmazottat érint, hogy átalakította az Office licencelését a Microsoft
Nem lehet örökös Office licenceket venni az ún. Home Use Program keretében. Helyette Office 365-előfizetés lesz.
Mostanáig szinte mindig bízhattunk érzékszerveinkben. A deepfake jelenség miatt azonban olyan pillanathoz érkeztünk a történelemben, ami után többé nem lehet biztosak a látottak, hallottak valódiságában. Teljesen a gépekre leszünk utalva?

a melléklet támogatója az ITBN

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2019 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.