Az eredményeket először a tizenötödik CIO Hungary konferencia vendégei ismerhetik meg május elején, Egerben.

Idén ismét exkluzív kutatással készülünk a nagyvállalati informatikai vezetők legnagyobb hagyományú hazai eseményére, a május 9-10-én sorra kerülő CIO Hungaryra. A Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetének kutatóival összeállított kérdőív segítségével pontosabb képet szeretnénk rajzolni a technológiák és az azokhoz szükséges kompetenciák szervezeteken belüli viszonyáról, kihívásairól (a kutatás szakmai irányítói Fehér Péter, az egyetem nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatója, és Szabó Zoltán egyetemi docens, az Adatelemzés és Informatika Intézet vezetője). A kutatáshoz megnyertük a Vezető Informatikusok Szövetségének támogatását is.

Kérdéseinkkel a legilletékesebbekhez fordulunk: az informatikai beruházások tervezőihez és döntéshozóihoz, valamint a technológiai megoldások üzleti felhasználóihoz.

Kérjük, töltse ki a Corvinus Egyetem rendszerén elérhető anonim kérdőívünket! A kitöltés kb. 10-15 percet vesz igénybe. Köszönjük, hogy válaszaival segíti munkánkat!
 

KITÖLTÖM


Miért is vagyunk erre kíváncsiak? Kutatások sora bizonyította, hogy a válságokra a leghatásosabb válasz a digitalizáció. A szervezetek joggal várják, hogy új informatikai megoldások bevezetésével javul működési hatékonyságuk és üzleti rugalmasságuk. A felmérésekből azonban rendre az is kiderül: számításaik csak részben jönnek be.

A szállítók nem állítanak valótlan: adott technológiai megoldások bevezetésével valóban javulhat egy vállalat üzleti teljesítménye – ha a bevezetéséhez szükséges optimális körülmények megvannak. Hiába a big data megoldás, ha nincs tiszta adat, és nincs adattudós sem, aki az adattisztítást és a modellkészítést gyorsan meg tudná oldani. Hiába a folyamatautomatizálás, ha a szervezeten belül tisztázatlanok a felelősségi körök, elmarad a folyamatok szabványosítása és optimalizálása, és még a feladatokhoz szükséges tudás is hiányzik.

Ma már nem az ördögtől való, hogy egy szervezet technológiát és kompetenciát is kívülről, szolgáltatásként vesz igénybe. Erről szól a felhő, a gig economy és az adaptív munkaerő. A kutatásban megvizsgáljuk: melyek azok a belső technológiák és kompetenciák, melyek nélkülözhetetlenek, és meddig terjedhet a kiszervezés? A kérdőív érintőlegesen rákérdez arra is, hogy mennyire nehéz ma a külső kompetenciákat belsővé tenni, azaz: van-e elegendő számban megfelelő szakember a piacon.

A válaszadás anonim, csak olyan, a kiértékeléshez szükséges adatokat (cégméret, iparág, beosztás stb.) kell megadni, melyek a válaszadó beazonosítására nem alkalmasak, de segítenek a válaszok kiértékelésében, a trendek árnyalásában. Ennél a kérdőívnél valóban igaz: mindenkinek a véleményére kíváncsiak vagyunk, üzleti és IT-területen dolgozó felső vezetőkére, középvezetőkére és alkalmazottakéra egyaránt, hiszen a digitalizáció mindannyiuk munkáját érinti.

Kérjük, ossza meg munkatársaival is a kérdőív linkjét, hogy minél szélesebb körből érkezzenek információk a kutatáshoz.

Mi a teendő?

Mindössze annyi, hogy rákattint a Corvinus Egyetem rendszerében futó online kérdőívre, és legjobb tudása szerint választ ad a kérdésekre.
 

KITÖLTÖM


Az eredményeket május 9-10-én az egri Hotel Eger & Park hotelben sorra kerülő CIO Hungaryn mutatjuk be. (A zárt körű, ingyenes rendezvényen kizárólag a CIO Klub VIP-tagjai – nagyvállalatok aktív informatikai és üzleti vezetői, IT-kiadásokról határozó döntéshozói – vehetnek részt.)

Köszönjük, hogy válaszaival ön is segíti a kutatást! Kérdése van a kutatással kapcsolatban? Kérjük írja meg az [email protected] címre, Bitport-Corvinus CIO-kutatás 2024 tárggyal!

Piaci hírek

Nem sok mindenkit érdekel az Apple szuperszemüvege

A beszámolók alapján elolvadt az érdeklődés a Vision Pro headsetek iránt, az Apple néhány üzletében szinte nem is keresik a gyártó legújabb hardveres termékét.
 
Hirdetés

Adathelyreállítás pillanatok alatt

A vírus- és végpontvédelmet hatékonyan kiegészítő Zerto, a Hewlett Packard Enterprise Company platformfüggetlen, könnyen használható adatmentési és katasztrófaelhárítási megoldása.

A válasz egyszerű: arról függ, hogy hol, hogyan és milyen szabályozásoknak és üzleti elvárásoknak megfelelően tároljuk az információt. A lényeg azonban a részletekben rejlik.

a melléklet támogatója az EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.