A vírus- és végpontvédelmet hatékonyan kiegészítő Zerto, a Hewlett Packard Enterprise Company platformfüggetlen, könnyen használható adatmentési és katasztrófaelhárítási megoldása.

Napjaink folyamatosan működő üzleti világában a természeti katasztrófák, kibertámadások és szolgáltatáskimaradások okozta nem kívánt leállások gyakorolják a legnagyobb negatív hatást az üzletmenet folytonosságra, az IT rendszerek rendelkezésre állására. Hatékony katasztrófaelhárítási tervvel és ahhoz igazodó informatikai megoldással a vállalatok ellenállóvá tehetik rendszereiket, minimalizált adatvesztés és szolgáltatás-kimaradás illetve az üzemszerű működés gyors helyreállítása mellett.

Adatok maximális védelme

A hatékony prediktív képességei révén nyújt minden korábbinál hasznosabb segítséget a Zerto, a Hewlett Packard Enterprise Company hardverfüggetlen szoftvere. Az újgenerációs adatvédelmi platformok közül is kiemelkedő Zerto képes a mentések vizsgálatával beazonosítani a digitális kártevők terjedését, a több ezernyi granuláris helyreállítási pontnak köszönhetően pedig a rendszert pontosan a támadáshoz legközelebbi, még egészséges állapotába állítja vissza. A mentési pontok között előre-hátra léptetve teljes site-ok, alkalmazások, virtuális gépek és állományok is helyreállíthatók. Használatával megszüntethető a potenciális adatvesztés veszélye, óriási megkönnyebbülést hozva a rendszerüzemeltetés számára.
 


Számos, a mentést kompromitáló támadást lassító és gátló technológiával rendelkezik a Zerto. Az adminisztrátori hozzáférést teszi biztonságosabbá a kétfaktoros hitelesítés, és szintén a védelmet erősíti a két független felhasználó által engedélyezhető törlés. Egyedi algoritmusaival valós időben érzékeli a zsarolóvírusokat és a megbúvó támadásokat, adatoldali változásfigyelő képességei kiegészítik és hatékonyabbá teszik a szervezetek végpontvédelmi megoldásainak antivírus szolgáltatását is.

Szintén valós időben küld riasztást az IT-biztonsági felügyelet számára, melynek tagjai így nem órákkal, napokkal később értesülnek az incidensekről, hanem azok bekövetkeztekor, azonnal tudomást szerezhetnek róla. Amennyiben indokolttá válik az adatok helyreállítása, a másodperc alapú replikáció pillanatok alatt hozza ismét megfelelő és elérhető állapotba az adatokat. Cyber Resilience Vault funkcionalitása garantálja az adatok fizikailag leválasztott, biztonságos és megváltoztathatatlan tárolását. A Zerto-n alapuló, zero trust digitális széf zsarolóvírusok számára támadási felületek nélkül őrzi az üzletileg kritikus információinkat.
 


Egyszerű telepíthetősége és konfigurálhatósága megkönnyíti a Zerto alkalmazásba vételét, központosított kezelőfelülete pedig felhős és helyi rendszerben ugyanazt a könnyű vezérlést biztosítja az adminisztrátorok számára. A privát, hibrid és nyilvános felhőszolgáltatások támogatása a legnagyobb iparági szereplők mindegyikére kiterjed; összesen több mint 350 menedzselt szolgáltató partnerrel biztosított az együttműködés. Adatközponti konszolidációs képességének köszönhetően bármilyen konfigurációban (földi-felhős, földi-földi, felhős-felhős) használható, és természetesen nem kérdés a különböző virtualizációs technológiák közötti átjárhatóság hatékony biztosítása sem.

Környezethez igazítva

Noha a Zerto megoldást könnyű bevezetésre tervezték, igazán hatékonyan akkor képes védeni egy szervezet adathalmazát, ha már az alkalmazása előtt gondos, a helyi jellegzetességeket figyelembe vevő tervezés zajlott. Nagyon fontos szerepe van az üzleti elvárások és a várható növekedés felmérésének a használatba kerülő termék hosszútávú sikerét illetően. Az EURO ONE Számítástechnikai Zrt. minden ügyfele számára, már a tervezés legelső lépéseinél rendelkezésre bocsátja fejlett kibervédelmi megoldásokban szerzett tapasztalatát is.

Az igényeket teljes mértékben kielégítő, az elvártnak megfelelően elinduló rendszerek hatékonysága szempontjából alapvető fontosságú az üzemeltetés minősége. Bármilyen adatvédelmi és –helyreállítási szolgáltatásról van szó, időről-időre felül kell vizsgálni a célokat és a megoldás paramétereit, szükség esetén pedig módosítani kell azokat. A bekövetkezett biztonsági incidenseket minden esetben ki kell vizsgálni és értékelni, a megfelelő következtetéseket levonva végrehajtani a rendszer finomhangolását. Újból és újból meg kell győződni az adatmentés és –visszaállításának jóságáról, garantálva a gyors reakcióidőt éles helyzetekben (visszaállítási folyamatok időszakos tesztelése).

Hasznos segítséget jelent tehát az üzemeltetésben az olyan rendszerintegrátorok támogatása, mint az EURO ONE Számítástechnikai Zrt. A korábbi tapasztalatok, esettanulmányok, bevált gyakorlatok alkalmazása, gyártói ajánlások adott szervezetre szabása képes maximalizálni az elvárt hatékonyságot és ezáltal növelni a biztonságot.

Biztonság

Kínában eltüntetnék a netről a pénzükkel villogó influenszereket

A kínai kormányzat újra fazonra nyírja a közösségi médiát, a túl nagyra hízott piaci cégek után a túlzott gazdagságukkal kérkedő felhasználók is nehéz időszak elé néznek.
 
Az Európai Unió kibervédelmi direktívájának való megfelelés nem annyira bonyolult feladat, mint amilyennek elsőre látszik.

a melléklet támogatója a Balasys IT Zrt.

Hirdetés

Biztonságos M2M kommunikáció nagyvállalti környezetben a Balasystól

A megnövekedett támadások miatt az API-k biztonsága erősen szabályozott és folyamatosan auditált terület, amelynek védelme a gépi kommunikáció (M2M) biztonságossá tételén múlik.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.