Mobilitás

2029-re sem válik még mindenhol dominánssá az 5G

Öt év múlva globálisan 60 százalék részesedést hasíthat ki magának a legújabb mobilkommunikációs technológia, de néhány régióban, például a környékünkön sem válik belőle lokális bajnok.
 
A befektetők is betuszkolnák a mesterséges intelligenciát az osztálytermekbe
Ha már elkerülni nem lehet az MI-technológia megjelenését az iskolai oktatásban, akkor a Magic School nevű startup szerint fel kell állítani azokat a kereteket, amelyek között értelme is lesz a dolognak.
Egy szabadalmi per miatt akár be is tilthatják az AWS-t Németországban
A merész javaslatairól ismert aktivista befektető, Daniel Loeb közvetve ismét hallatott magáról. Az által finanszírozott R2 Semiconductor az Intelt már lenyomta, most az Amazonra fáj a foga.
Ügyfelek adatait is elvitték orosz hekkerek a Microsofttól januárban
Ezt a vállalat hat hónappal a biztonsági incidens után árulta el. Nem közölték, hogy hány ügyfél érintett, de már megkezdték a kárelhárítást.
Fillérekből fejlesztenek folyamatautomatizáló MI-t kkv-knak
Na jó, az a fillérek közel 3 milliárd forintnyi dollár, de ezt magvető körben kapta a megoldást fejlesztő berlini stratup.
Rendbe tenné az MI képzése körüli felfordulást egy új vállalkozás
A Created by Humans a mesterséges intelligenciából származó bevételben látja a könyvkiadás következő nagy lehetőségét, ami az alapítók szerint teljesen új motivációt jelenthet a könyvek megírására.
MI a borospalackban: a tömegek bölcsessége vagy csordaszellem?
Úgy tűnik, a mesterséges intelligenciával felfedeztük azt a csodafegyvert, ami valóban mindenre is használható. Még inkább, mint pár éve a blockchain.
110 nyelvvel bővül a Google Translate repertoárja
A cég szerint ezeket a nyelveket összesen több mint 600 millióan beszélik a világban. Leginkább Afrikában örülhetnek a frissítésnek.
Elkelne egy incidensbejelentő rendszer is a mesterséges intelligenciához
A brit CLTR ajánlása szerint sürgősen orvosolni kellene az MI szabályozására vonatkozó tervek kritikus hiányosságait.
A szomszédban hamarosan indul a robotaxizás
Egy horvát startup 2026-ra ígéri, hogy Zágráb utcáira ereszti teljes autonómiával felvértezett elektromos flottáját. A Verne ezt követően globális szereplővé válna.
Állhat-e egy szolgáltatás két hétig?
Meglepő levelet kaptak a napokban az MVM Next ügyfelei. Két hétig ne keressük őket.
Bejelentési kötelezettségük elmulasztása, és a szabályoknak való sorozatos meg nem felelés komoly pénzbírságot vonhat maga után.
Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.