Piaci hírek

Pat Gelsingernek ismét van egy terve az Intel felemelésére

Kevesebb ember, kevesebb gyár, alacsonyabb működési költség, magasabb profit...
 
Egyelőre a digitális transzformáció is termel papírokat
Másfél-két évtizede jósolják a papírmentes iroda eljövetelét. Bár a papírdokumentumok gyártásának volumene valóban csökkent, Paperless Land partjait még távcsővel sem látjuk.
Kaliforniában már izzíthatják az önvezető kamionokat
A helyi hatóságok nyilvánosságra hozták az autonóm teherjárművek közúti használatára vonatkozó tervezetet.
Több százezren fürödtek már be a guruló okostelefonokkal
Az elektromos járművek megbízható működése nagyban függ a megfelelő szoftveres kiszolgálástól, és ha a gyártók bedőlnek vagy kiszállnak az üzletből, a tulajdonosok teljesen elveszíthetik hozzáférésüket a vezetési funkciókhoz és az alkalmazások frissítéseihez.
Egyirányú alagutakban sem brillíroz a Tesla önvezető rendszere
A Boring Company Las Vegas-i járataiban évek óta nem sikerül megoldani a sofőrök nélküli forgalmat, és ha erre mégis sor kerül, akkor az várhatóan nem az FSD-nek lesz köszönhető.
Egyre szebbnek tűnik az év az okostelefonok számára
Az IDC-nél néhány hónap alatt több mint duplájára ugrott a 2024-re várt növekedési ráta.
Egy éven belül duplázott a ChatGPT
A generatív algoritmusok körüli felhajtás nem látszik csillapodni. Az OpenAI szekere nem szalad, hanem száguld.
Új ötletekre lesz szükség a magát embernek kiadó MI-vel szemben
A CAPTCHA-t lassan érdemes lenne elfelejteni, de a felhasználók ellenőrzését célzó javaslatok egyelőre nem tűnnek megnyugtatónak.
Cupertinóban arra számítanak, hogy szétkapkodják az új iPhone-okat
A fejlett MI-képességekkel beharangozott, hamarosan érkező új generációs mobilokhoz köthető rendelésállomány nagyjából 10 százalékkal több, mint amennyit tavaly ilyenkor kért az Apple a beszállítóitól.
Hatalmas fordulat: VMware a felhő ellen?
A Broadcom vezérigazgatója, Hock Tan a Las Vegas-i VMware Explore-on azt mondta, hogy le akarják hozni a nyilvános felhőből a munkaterheléseket.
Kína minden területen leuralta a fejlett technológiai kutatásokat
Egy ausztrál think tank szerint ezt csak szélesebb körű összefogással és intenzívebb tudományos együttműködésekkel lehet ellensúlyozni.
Másfél-két évtizede jósolják a papírmentes iroda eljövetelét. Bár a papírdokumentumok gyártásának volumene valóban csökkent, Paperless Land partjait még távcsővel sem látjuk.

a melléklet támogatója a GLOBAL-UNION Kft., a Kyocera márka kizárólagos magyar disztribútora

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.