A Microsoft szeptember elejével mindenkit átterelet volna egy teljesen új változatra, ám az internetes kritikák miatt inkább újragondolják az átállást.

Mint arról mi is beszámoltunk, a július közepén a Microsoft bejelentette, hogy teljesen újragondolja népszerű csevegőprogramját. A 8.0-ás változat természetesen egy sor, alapvetően hasznosnak látszó újdonságot ígért, de az átfazonírozással együtt járt pár régi funkció felszámolása is. Utóbbi nagyon nem tetszett a felhasználók egy részének.

Szétkapták a bejelentést

Az eredeti bejelentés alatt pillanatok alatt elszaporodtak a negatív élű hozzászólások. Ez persze önmagában nem meglepő, hiszen a változás óhatatlanul ellenállást vált ki az emberek többségéből, még akkor is, ha különösebb hátrány nem érné az illetőt, csak éppen mást, máshogy kellene ezután nézni, csinálni.

A Skype esetében azonban a zsigeri ellenállás mellett néhány logikus érv is a fűtötte az indulatokat. A 8-as változatban például megszűnik az egyes beszélgetések külön ablakban kezelésének lehetősége, amit néhány "power user" alapvetőnek értékelt a program használatakor. Természetesen az sem volt a legszerencsésebb húzás, hogy igen rövid időt, mindössze másfél hónapot adott a Microsoft arra, hogy mindenki megszokja a helyzetet és átváltson az újabb rendszerre. Szeptember elsejétől ugyanis lehúzta volna a rolót a klasszikus 7-es verzió.

Az ügy azonban most újabb fordulatot vett, hiszen a cégnél láthatóan figyelték a visszajelzéseket, és már nem akarják erőből átvinni az elképzelésüket. A Microsoft fórumán meg is jelent egy hivatalos bejelentés, miszerint a régi Skype maradhat - legalábbis egy ideig. Ennél pontosabbat egyelőre nem lehet tudni, de az biztos, hogy a vállalat igyekszik megtalálni a legtöbbek számára kielégítő megoldást. Ezt egyébként a felhasználók is értékelni látszanak, mert azóta túlsúlyba kerültek a pozitív, köszönő és támogató hangvételű hozzászólások.

Skype-evolúció

Ami a Skype változásait illeti, nem ez volt az első módosítás a Microsoft égisze alatt. Ez persze nem meglepő, hiszen a csevegőprogram "ősrégen", még 2011-ben került a cég birtokába egy kövér, 8,5 milliárd dolláros felvásárlással. Bár az akvizíció bejelentését követően szintén magasra csaptak az indulatok a felhasználók körében, Redmond alapvetően jól navigálta a fejlesztéseket, és a többség nem fordított hátat a Skype-nak.

A program aztán gyorsan kannibalizálta a Microsoft párhuzamos megoldásait. Előbb a Microsoft Live Messenger tűnt el, majd a cég vállalati kommunikációs megoldását, a Lyncet fazonírozták át Skype for Businessre. A kannibalizálás mellett új funkciók megjelenésére is volt példa: említhető a valós idejű fordítás megjelenése, vagy éppen a webes, telepítés nélküli változat elindítása. Tavaly pedig volt egy komoly ráncfelvarrás, aminél szintén tűntek el funkciók, és bár ott sem volt csendes a fogadtatás, a változásokat akkor nem halasztották el.

Közösség & HR

MI-vel védenék a britek az internetre szabadított óvodásokat

Az illetékes hatóság felmérése szerint egyre több kisgyerek jelenik meg a világhálón, akiknek a szülei is egyre nagyobb szabadságot engednek a digitális térben.
 
Hirdetés

Adathelyreállítás pillanatok alatt

A vírus- és végpontvédelmet hatékonyan kiegészítő Zerto, a Hewlett Packard Enterprise Company platformfüggetlen, könnyen használható adatmentési és katasztrófaelhárítási megoldása.

Hol, milyen adatokat és hányszorosan tároljunk ahhoz, hogy biztonságban tudhassuk szervezetünk működését egy nem várt adatvesztési incidens esetén is?

a melléklet támogatója az EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.