Megszünteti jövőre vállalati kommunikációs megoldását a Microsoft. A Lync helyére a Skype for Business lép.

2015 első felében érkezhet a Lync és a hozzá köthető szolgáltatások újabb verziója, ám teljesen megváltozott külsővel és már Skype for Business néven. A Microsoft nagyvállalati kommunikációs megoldása tehát betagozódik a három éve 8,5 milliárd dollárért megvásárolt Skype-ba.

Úgy lesz egy, hogy kettő marad

Az új felállás szerint az üzleti kommunikációra a Skype for Business kliens, a kapcsolódó szerverszolgáltatás és a Skype for Business online szolgáltatás lesz bevethető, amelyet az Office 365 előfizetéssel rendelkezők ugyanúgy megkapnak a csomagban, mint eddig a Lyncet.

A névváltoztatás mellett a külsőségek is a Skype-ban megszokott felülethez fognak igazodni. Ugyanazokat az ikonokat, elrendezést találja meg a felhasználó itt is, mint a "civil" változatban. Lényeges azonban hangsúlyozni, hogy nem termékegyesítésről van szó. A vállalati verzió megőrzi a Lync minden eddigi funkcionalitását, beleértve a biztonsági és megfelelősségi kritériumokat is. A Lync-felhasználók tavaly óta ugyan már hívhattak skype-os kontaktokat, de ez csak telefonálásra és üzenetküldésre szorítkozott. A jövő év első felében várható megújítással viszont már a videóbeszélgetés is bekerül a lehetőségek közé. 

Az azonos név, két termék megközelítést mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a Skype for Business használatához külön felhasználói név és belépési kód szükségeltetik majd. Tehát a már említett összefonódáson kívül a vállalati verzió megmarad Lync alapokon, csak éppen ráhúznak egy Skype-jelmezt.

Gyilkos alkalmazás

Bár a 2003-ban alapított, internetes telefonszolgáltatásával világhírűvé vált Skype alig több mint három éve van a Microsoftnál, nem a Lync lesz az első "áldozata". Tavaly tavasszal már sikeresen kannibalizálta a Windows Live Messengert, azaz a cég már eddig sem habozott saját gyermekét ejteni, ha a Skype márkaneve és potenciálja nagyobb haszonnal kecsegtetett.

A Lync átszabása egyébként tökéletesen illeszkedik a vállalat új vezetője által idén nyáron meghirdetett víziójába és stratégiájába. Satya Nadella júliusban világossá tette, hogy cége különös figyelmet fordít arra, hogy az emberek (szinte) kivétel nélkül kettős életet élnek. Van a munka és van a magánélet, és a technológiai fejlődés következtében ezek egyre inkább egymásba fonódnak, kölcsönösen hatnak egymásra. Ebből a megközelítésből pedig teljesen érthető, hogy az otthon megszokott és használt Skype megoldásai köszönnek majd vissza az irodai munka során.

Közösség & HR

Már csak a legidősebb magyarokat nem hozza lázba a net

Az NMHH kutatása szerint az elmúlt években az idősebb generációk körében jelentősen nőtt az internethasználat.
 
Bejelentési kötelezettségük elmulasztása, és a szabályoknak való sorozatos meg nem felelés komoly pénzbírságot vonhat maga után.

a melléklet támogatója a Balasys IT Zrt.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.