Miután a szokásos versenyjogi eljárások mind zöld utat adtak az akvizíciónak, hivatalosan is lezárult a Microsoft történetének legnagyobb felvásárlása
Alaposan felgyorsultak a folyamatok az öt hónappal ezelőtt nyilvánosságra hozott Skype-felvásárlással kapcsolatban. Hétfőn még arról számoltunk be, hogy az akvizícióra igent mondott az Európai Bizottság, így a legnagyobb akadály elhárult az egyesülés útjából. Magyar idő szerint ma hajnalban pedig már megtörtént a bejelentése annak, hogy a Microsoft lezárta az ügyletet, és immár hivatalosan is a szoftveróriás önálló részlegének tekinthető a luxemburgi székhelyű cég.


A 2003-ban alapított Skype az internetes telefonszolgáltatásával vált világhírű vállalkozássá. Azóta a csevegésen és a hanghíváson kívül több kisebb és nagyobb fejlesztésen esett át az alkalmazás. A mostani bejelentésnél ismét megerősítették, hogy a vállalat ugyanazokkal és ugyanazon az úton kívánja folytatni a működését immár a Microsoft égisze alatt. A divíziót a Skype első számú embere, Tony Bates fogja vezetni.

Történelmi ügylet A csillagászati összegért, 8,5 milliárd dollárért a Microsoft birtokába került cég szolgáltatását a legfrissebb adatok szerint havonta több mint 170 millióan veszik igénybe. A felhasználói bázis megszerzése mellett a Skype technológiáinak a Microsoft meglévő szoftvereibe, szolgáltatásaiba történő integrációja is komoly lehetőségekkel kecsegtet.

A tervek szerint többek között a Lync üzleti kommunikációs megoldásban, az Xbox Live és Windows Live szolgáltatásokban, illetve a cég telefonos eszköztárában köszönhet vissza a Skype "hozománya".

Csoportos üzenetküldőt vett a Skype
Skype: hullanak a fejek az egyesülés előtt
Nevető harmadik: a Microsoft veszi meg a Skype-ot

Már csak a legidősebb magyarokat nem hozza lázba a net

Az NMHH kutatása szerint az elmúlt években az idősebb generációk körében jelentősen nőtt az internethasználat.
 
Bejelentési kötelezettségük elmulasztása, és a szabályoknak való sorozatos meg nem felelés komoly pénzbírságot vonhat maga után.

a melléklet támogatója a Balasys IT Zrt.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.