Piaci hírek

Kiosztották az idei Gyurós Tibor-díjakat

A hagyományokhoz híven, idén is az IVSZ éves konferenciáján, a Mentán adták át a hazai informatikai élet kíválóságait elismerő díjakat.
 
Alexa, dobj egy húszast a kedvenc politikusomnak
Az Amazon legújabb szolgáltatásával már az elnökválasztási kampányokat is egyszerű utasításokkal támogathatják az Alexa virtuális asszisztenssel működő eszközök felhasználói.
Mindkét nagy mobil platformon nőtt a biztonsági kockázat
Sem az iOS-t, sem az Androidot futtató mobilozók nem örülhetnek azoknak a megállapításoknak, amelyek egy frissen publikált biztonsági kutatásban olvashatók.
Jövő évtől gyakrabban érkeznek a Firefox-kiadások
A korábbi 6-8 hetes ciklusok helyett négyhetente érkezik új verzió az ingyenes böngészőből. A változtatás nem független a vállalati verziótól.
Amerikában a legjobban fizető munkakörök több mint fele IT-s
A Glassdoor statisztikái szerint Amerikában a 25 legjobban fizető munkakörből 14 kapcsolódik az IT-hoz.
Az Uber és a WeWork döntheti be a SoftBank legújabb terveit
A legnagyobb partnerek hátrálhatnak ki a Vision Fund 2 mögül, miután az előző alap leglátványosabb befektetései nem mind bizonyulnak sikeresnek.
Moderálást moderráló testületet vesz a nyakába a Facebook
A függetlennek beállított, legfelsőbb bíróságként emlegetett 40 fős csoporttól a legkényesebb ügyek elbírálását várja a cég. Kritikusok szerint ez inkább csak púder, és nem megoldás.
Októbertől új vezére lesz a KPMG-nek
Robert Stöllinger tizenhat év után adja át a vezetést. Utóda Rózsai Rezső, aki jelenleg az audit részleget irányítja.
Kis lépés az emberiségnek, nagy lépés az Oracle-nek: ingyenes autonóm adatbázis
Ez az Oracle Open World első nagy bejelentése. A lehetőségek korlátozottak, de mindent adnak hozzá.
13 milliárd eurón birkózik az Apple az EU-val
A még 2016-ban kiszabott csillagászati összegű bírságot természetesen nem akarja csak úgy befizetni az amerikai cég, amely az Európai Bizottság álláspontját a valóságtól elrugaszkodónak minősítette egy mostani meghallgatáson.
Kína nemsokára megmutatja a világnak, hogy néz ki a digitális pénz
A kínai jegybank által kibocsátott kriptopénz és a vele kapcsolatos fizetési szolgáltatások már novemberben élesednek, miközben az ennek megfeleltethető Libra projekt még a kanyaran sincs, és már most ezer sebből vérzik.
EZ A HELYZET SIÓFOKON

SAP NOW Hungary:
szerszámkészlet az ügyfelek lenyűgözéséhez

Az SAP kétnapos rendezvénye az idén is követhető a Bitporton!

TOVÁBB A KÖZVETÍTÉSRE >

Ömlik a pénz a digitalizációval foglalkozó startupokba, de a rossz beidegződések még mindig lassítják az átalakulást.

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

Hirdetés

Nagyvállalati mesterséges intelligencia (MI) megoldások a Lenovótól

Elkezdődött a mesterséges intelligencia hajtotta gazdasági átalakulás. Az összetett technológia könnyű használatba vételét, rugalmas bővítését ígérik a Lenovo adatközponti megoldásai.

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2019 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.