Konzumer tech

Arcvonásaik alapján szúrja ki az ittas vezetőket a mesterséges intelligencia

Az ausztrál tudósok által alkotott technológia ránézésre is elég pontosan megmondja, ha valaki túl részeg ahhoz, hogy járművet vezessen.
 
Felértékelődnek az őrkutyák, melyek kiszagolják a kiborgokat
Csak hogy egyértelmű legyen: nem a watchdogként emlegetett hivatalok, hanem jó szaglású négylábú barátaink előtt áll nagy jövő.
A biztonsági ellenőrzés látja kárát az alkalmazások erőltetett frissítésének
Egy iparági tanulmány szerint a jelentősebb update-ek nagyjából felénél teljesen elmarad a kód biztonsági szempontú felülvizsgálata. Mindez kritikus sérülékenységekhez vezethet, amelyeket nem győznek időben javítani a védelemért felelős szakemberek.
Szabad rablást rendeznek a YouTube-on az MI-ipar nagyágyúi
Bár a videómegosztó platform világossá teszi, hogy az oldalain megjelenő videók milyen jogi védettséget élveznek, a nagy techvállalatokat ez nem feltétlenül hozza zavarba.
A Meta bevásárolná magát a Ray-Ban gyártójába
Zuckerbergék az EssilorLuxottica csoport öt százalékának megszerzéséről tárgyalnak, hogy nagyobb ráhatásuk legyen az okos Ray-Banek fejlesztésére.
A fél windowsos világot lerottyantotta egy biztonsági cég
A rengeteg komoly ügyféllel bíró CrowdStrike-nál valami nagyon félrement: a partnereknél leállt az élet, mivel a szoftverüket használó eszközök sorra kék halált produkáltak.
Miniatürizált verzióban érhető el az OpenAI legújabb modellje
A tavasszal egy impresszív demóval bemutatkozó GPT-4o mini változata a 3.5 Turbót váltja le a ChatGPT-ben.
Kikutatták az MI-tudósok, hogy a szem tényleg a lélek tükre
Új módszert találtak a mesterséges intelligenciával alkotott képmások kiszűrésére: azokat a technikákat alkalmazzák, amelyeket a csillagászok is használnak a megfigyeléseik elemzése során.
Elszálltak a kritikus infrastruktúrák elleni zsarolóvírus-támadások költségei
Az kritikus infrastruktúraszolgáltatók kétharmadát érte ransomware-támadás. A kifizetett váltságdíjak mediánja egy év alatt a 41-szeresére emelkedett.
Orvosnak, ügyvédnek, mesterséges intelligenciának nem hazudunk
Az OpenAI vezetője egy új egészségügyi projekt kapcsán mesélte el, milyen irányban változtatná meg hogy az MI-vel folytatott beszélgetésekre vonatkozó adatvédelmi szabályokat.
Vevőt keres a GitLab. Elsőként a Datadog jelentkezett
Bár még csak az értékesítési konstrukció kidolgozásánál tartanak, a Reuters értesülései szerint már van is érdeklődő a GitHub konkurensére.
Nincs automatikus és egyszerű út a felhőnirvánába, pedig a buktatók többségét viszonylag egyszerűen el lehetne kerülni.

a melléklet támogatója a 4iG Nyrt.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.