A közösségi platform fura ura egy hétfői beszélgetésen vetette fel az ötletet, miszerint minden felhasználótól elkérne havonta "egy kis összeget". Természetesen kizárólag a botok miatt.

Érdekes beszélgetésre került sor tegnap a frissen X-re átnevezett Twitter tulajdonosa és Benjámín Netanjáhú izraeli miniszterelnök között. A közel egyórás esemény során a felek több komoly témát is igyekeztek megtárgyalni, mint amilyen például a mesterséges intelligencia fejlődése, és az ezzel potencionálisan együtt járó kockázatok.

 

 

A műsor tagadhatatlanul egyik legérdekesebb része az volt, amikor Elon Musk arról beszélt, hogy elkerülhetetlennek tűnik egy általános fizetési rendszer bevezetése az X-en, mivel ez az egyetlen módja annak, hogy útját lehessen állni a szakadatlanul nyomuló botoknak és kamu fiókoknak. A Twittert tavaly ősszel végül kényszerből 44 milliárd dollárért megvásárló techmilliárdos mindezt olyan szóhasználatban említette, ami arra enged következtetni, hogy a teljesen fizetős rendszer már jóval több, mint egy ötlet. 

A terv egyébként nem most került elő először. A Platformer már rögtön a hatalomátvételkor belengette, hogy az új tulajdonos akár a teljes közösségi hálózatot fizetős fal mögé rakhatja. Ebből mindezidáig azonban csak annyi lett, hogy a Blue elöfizetést tavaly sebtiben elindították, majd leállították, aztán kis csúszással újraindították, mivel az első körben katasztrofális módon működött.

Azok az átkozott botok!

Ugyan Musk igyekszik az algoritmusok vezérelte botok elleni harc feltétlen elemeként eladni az ötletet, ám ennél jóval súlyosabb és sürgető probléma, hogy az egykor Twitter néven ismert ikonikus platform nagyon kevés pénzt hoz. Ennek egyik oka, hogy az új tulajdonos néha hektikus, néha drasztikus intézkedései elriasztották a hirdetők egy jó részét, akik a különböző akciók ellenére sem nagyon akarnak visszatérni.

Mindez Musknak és csapatának egyetlen utat hagy nyitva: a felhasználók pénztárcájának célba vételét. Ez egyelőre az immár X Premium néven futó, kék pipák mellett egy sor extra funkciót biztosító előfizetéssel nem sikerült. Már a tavaszi adatok alapján is látszott, hogy nem kapkodnak a szolgáltatás után. A trend pedig azóta sem változott. Augusztusi becslések alapján 830 ezres lehet az előfizetői kör, ami finoman szólva sem túl sok egy havonta állítólagosan 540 millió felhasználót elérő platform esetében. (Az elmaradt reklámbevételek pótlásához sok 10 millió előfizetőre lenne szükség.)

Hogy pontosan mennyibe kerülne a teljesen fizetőssé tett közösségi csatorna, az egyelőre nem világos. A beszélgetésben említett "csekély összeg" kifejezés egyébként is meglehetősen relatív, főleg, hogy azt a világ legnagyobb vagyonával rendelkező ember mondta.

Bármennyire is tűnjön gazdasági öngyilkosságnak a lépés, Musk már számtalanszor bebizonyította, hogy olyan dolgokat is végigvisz, amelyeket mások elképzelhetetlennek tartanak.

Közösség & HR

Nadella: minden eszközbe szeretnénk bevinni a Copilotot

A szeptember 26-án érkező frissítéssel minden Windows 11-nek része lesz a Copilot, jelentette be tegnap a Microsoft New Yorkban.
 
Hirdetés

Acronis webinárium az AI-vezérelt kibertámadások kivédéséről

Csatlakozzon 2023. szeptember 26-án az Acronis és a RelNet Technológia Kft. közös szervezésű, exkluzív webináriumához, melynek témája a mesterséges intelligencia által vezérelt kibertámadások hatásainak kezelése lesz.

Hirdetés

Jön a Clico formabontó cloud meetupja, ahol eloszlatják a viharfelhőket

Merre mennek a bitek a felhőben, ledobja-e szemellenzőjét az IT-biztonságért felelős kolléga, ha felhőt lát, lesz-e két év múlva fejlesztés cloud nélkül? A Clico novemberben fesztelen szakmázásra hívja a szoftverfejlesztőket a müncheni sörkertek vibrálását idéző KEG sörművházba.

A felhő elhozta a webalkalmazások és a mikroszolgáltatásokra épülő architektúra aranykorát – és egy új, súlyos kockázati elemmel is bővült az IT-infrastruktúra.

a melléklet támogatója a Clico Hungary

Hirdetés

Kilátások az Dunától keletre – állás Gyöngyös városában

A munkalehetőségek terén az ország különböző régiói meglehetősen eltérő lehetőségeket kínálnak, mind mennyiségben, mind minőségben. Ebből a szempontból a legtöbb szó a Dunától keletre lévő területekről esik, ám természetesen itt is találhatók kedvező állás opciók.

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.