Az excentrikus milliárdos állítólag annyira zokon vette, hogy az NFL-döntő témájában írt bejegyzését lenyomta az amerikai elnök hasonló posztja, hogy utasítást adott a mérnököknek saját tartalmai megtolására.

Elon Musk kapcsán már a Tesla vagy éppen a SpaceX esetében is többször felmerült, hogy a kelleténél talán több dologba szól bele, mint amennyibe vezetőként érdemes lenne. Nem volt ez másként a Twitter tavaly őszi megvásárlását követően sem, hiszen a gyorsan rendet vágni akaró új főnök kapkodó intézkedéseitől lett hangos az internet. Muskhoz képest is egészen új szintet mutató kézi vezérlésről árulkodik a Platformer belső információkon alapuló tegnapi beszámolója

A munkatársak elmondása szerint Musk közvetlenül utasította a Twitter mérnökeit, hogy úgy módosítsák a közösségi hálózat algoritmusát, hogy az az ő tweetjeit részesítse előnyben. Mindezt hirtelen felindulásból tette, mivel az amerikai idő szerint múlt vasárnap késő este zajló NFL-döntővel kapcsolatos megnyilvánulása lényegesen kevesebb felhasználót mozgatott meg, mint Joe Biden témában tett hasonló bejegyzése. Az amerikai elnök támogató üzenete rövid idő alatt 29 millió megtekintést eredményezett a platformon, míg a tulajdonos csak 9,1 milliót tudott felmutatni. A sértődött Musk később törölte is saját, gyengén teljesítő üzenetét.

A Platformer beszámolója szerint ezt követően másnap hajnali fél 3-kor Musk közvetlen környezete riadóztatott minden elérhető szoftvermérnököt, hogy azonnal orvosolni tudják ezt a nagyon súlyos "elkötelezettségi problémát". A megoldás az lett, hogy Musk tweetjeit egy egészséges 1000-es szorzóval turbózva dobták a megjelenítendő tartalmakról döntő algoritmus kalapjába. Ennek következtében pedig rögtön elkezdtek ömleni a beszámolók a felhasználóktól, miszerint személyes hírfolyamuk nem áll másból csak Musk bejegyzéseiből és kommentárjaiból. Az már tényleg csak hab a tortán, hogy az "anomáliát" jelentő felhasználók között nem egy olyan is volt, aki nem is követte a Twitter-tulaj fiókját.

A Twitter nem reagált azonnal a sajtó megkeresésére, ami már csak azért sem meglepő, mivel az új főnök rég felszámolta az egykor működő PR-részleget. Maga a tulajdonos azonban kedd hajnalban egy meglehetősen provokatív bejegyzéssel igyekezett elviccelni a témát, majd nem sokkal később kis türelmet kért, amíg újrakallibrálják az "algoritmust". Az viszont biztos, hogy a mérnökök elvégezték a munkát, hiszen az előbbi már 140 millió, utóbbi pedig több mint 50 millió megtekintést generált.
 

Közösség & HR

Egyre furcsábbak lesznek a CAPTCHA tesztek, ahogy a gépek is okosodnak

Már nagyon jók például például a fényképek címkézésében, de a logikai összefüggéseken könnyen fennakadnak. Igaz, ezzel így lehet némelyik emberi felhasználó is.
 
Hirdetés

Adathelyreállítás pillanatok alatt

A vírus- és végpontvédelmet hatékonyan kiegészítő Zerto, a Hewlett Packard Enterprise Company platformfüggetlen, könnyen használható adatmentési és katasztrófaelhárítási megoldása.

A válasz egyszerű: arról függ, hogy hol, hogyan és milyen szabályozásoknak és üzleti elvárásoknak megfelelően tároljuk az információt. A lényeg azonban a részletekben rejlik.

a melléklet támogatója az EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.