Természetesen maga a tulajdonos jelentette be, hogy a korábbi tervek ellenére egyelőre nem indul újra a közösségi oldal előfizetéses szolgáltatása. A megmaradt dolgozók pedig fellélegezhetnek: befejeződött az állomány mészárlása.

Amióta Elon Musk október végén sok hercehurcát követően végül tényleg megvette a Twittert 44 milliárd dollárért, szinte nem telt el nap, hogy ne történt volna valami említésre méltó a világ egyik legjelentősebb közösségi hálózatánál.

Így volt ez tegnap is, pontosabban itteni idő szerint ma hajnalban, amikor a technológiai világ fenegyereke bejelentette, hogy addig nem indítják újra a Twitter Blue előfizetéses szolgáltatást, ameddig megnyugtató megoldást nem találnak a visszaélések kiszúrésére. Musk posztjában különböző színek bevetését is felvetette lehetséges opcióként, ami a szervezetek és a személyek megkülönböztetését segítené.

A Twitteren november 9-én debütált a havonta 8 dollárért kínált Blue, ám azt alig néhány napon belül fel is kellett függeszteni, mivel pontosan az szaporodott el, amit elvben felszámolni szeretett volna az új cégét kézi vezérléssel rángató tulajdonos. Az előfizetők ugyanis automatikusan megkapták a korábban csak egyedi elbírálással megszerezhető kis kék pipát a fiókjuk mellé, ez pedig megnyitotta az utat a visszaélések és különböző álprofilok előtt.

A történetben külön érdekes, hogy Musk saját bőrén is érezhette döntései következményeit, mivel számos olyan fiók kezdett heves posztolásba, amelynek tulajdonosa a techmilliárdosnak adta ki magát. A szólásszabadság fontosságát rendszeresen emlegető Musk egyébként minden ilyen profilt örökre kitiltott a platformról, köztük például egy komikust is, aki a "munkáját végezve" igyekezett rámutatni a rendszer gyengeségére.

Korábban egyébként arról volt szó, hogy az előfizetéses szolgáltatás november 29-én lesz újra elérhető, ám erre Musk mostani bejelentését követően már bizonyosan nem kerül sor. 

Nincs itt semmi látnivaló!

A Twitternél az elmúlt hetekben gyakorlatilag az összes felső vezetőt elküldték, vagy távozott saját elhatározásából, miközben Musk példátlan elbocsátásokat rendelt el az alacsonyabb szinten dolgozók között is. A korábbi lefelezést követően múlt héten még egy ultimátumot is intézett a megmaradt kollégákhoz, ami azonban a hírek szerint a visszájára sült el, és több száz, de lehetséges, hogy akár ezer szakember távozásával jár.

Ezek után az új tulaj sajtóértesülések alapján tegnap egy összdolgozói értekezleten már arról tájékoztatta a munkatársakat, hogy vége az elbocsátásoknak, és immár újra aktívan toboroznak embereket, főleg fejlesztőmérnöki és értékesítési pozíciókra. Nem kell túlságosan rosszmájúnak lenni ahhoz, hogy ehhez valaki hozzátegye: nem is maradt más lehetősége Musknak, amennyiben életben szeretné tartani a platformot.

A főnök egyébként igyekezett rácáfolni a Twittert már kvázi eltemetőkre és több olyan adatot is kiposztolt, amelyek arról árulkodnak, hogy az oldal nemhogy hanyatlana, hanem éppen ellenkezőleg, dinamikusan növekszik. Az egyik megosztott grafikon szerint például csak az elmúlt héten 1,6 millióval nőtt a napi aktív felhasználói tábor. A végórákat hirdetők persze erre mondhatják azt, hogy ez pusztán a Musk ámokfutását közelről figyelő "katasztrófaturistáknak" köszönhető. Néhány hónap múlva kiderül, kinek volt igaza.

Közösség & HR

Egyre furcsábbak lesznek a CAPTCHA tesztek, ahogy a gépek is okosodnak

Már nagyon jók például például a fényképek címkézésében, de a logikai összefüggéseken könnyen fennakadnak. Igaz, ezzel így lehet némelyik emberi felhasználó is.
 
Hirdetés

Adathelyreállítás pillanatok alatt

A vírus- és végpontvédelmet hatékonyan kiegészítő Zerto, a Hewlett Packard Enterprise Company platformfüggetlen, könnyen használható adatmentési és katasztrófaelhárítási megoldása.

A válasz egyszerű: arról függ, hogy hol, hogyan és milyen szabályozásoknak és üzleti elvárásoknak megfelelően tároljuk az információt. A lényeg azonban a részletekben rejlik.

a melléklet támogatója az EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.