Úgy látszik, mégsem viccelt Elon Musk, amikor drámai leépítéseket ígért.

Miután a felső vezetés szinte már kiürült, a Twitter dolgozói között is rendet vág Elon Musk. Szó szerint, ugyanis a Bloomberg úgy tudja, 3700 alkalmazott, azaz a dolgozók fele kapja meg a felmondólevelét. Az új tulajdonos pénteken tájékoztatja erről az érintetteket.

Azzal kapcsolatban senkinek sem voltak kétségei, hogy lesznek személyi változások. A felvásárlás előtt Musk olyanokat is ígért, hogy a dolgozók háromnegyedét lapátra teszi – aztán persze gyorsan elkente azzal, hogy csak viccelt. A közelmúltban a Reuters azonban már arról írt, hogy valóban lesznek komoly leépítések: első körben a dolgozók negyedét küldik el. A The New York Times még azt is tudni vélte, hogy az elbocsátásokra november elseje előtt kerül sor, hogy a vállalat megspórolja az akkor esedékes bónuszok kifizetését. Ezt később Musk cáfolta.

Érkezésekor azonban azonnal jöttek a látványos személyi változások. A felső vezetés pár nap alatt szinte teljesen elpárolgott: Musk kirúgta a vezérigazgatót, a pénzügyi igazgatót, a felhasználói és biztonsági szabályokért felelős jogi igazgatót, valamint a vállalat egyik vezető tanácsadóját. Néhány nappal később aztán szinte minden vezető felállt (vagy talán őket is küldték, csak szelídebben, mint a vezért és a pénzügyi igazgatót): mint a The New York Times összefoglalta, ment többek között a marketingvezető, az ügyfélkapcsolati vezető, a HR-vezető, a termékért felelős vezető és a vezető fejlesztő is.

Musk egyelőre más cégeitől vitte át a bizalmasait, például fontosabb feladatokat a Teslától érkező fejlesztőkre bízna.

Minden téren jön a szigor

Az elbocsátások mellett az új tulajdonos a munkafegyelmet is szeretné növelni, és ennek kulcsát az irodai munkában látja. Musk egyértelművé tette, hogy nem akarja folytatni korábbi haverja, a Twitter-alapító Jack Dorsey stratégiáját. Dorsey ugyanis a pandémia lecsengése után is azt mondta, hogy mindenki dolgozzon ott és úgy, ahol és ahogy a legtermékenyebb és legkreatívabb. Ezt utódja, a most kirúgott Parag Agrawal is továbbvitte. Musk viszont csak kivételes esetekben engedélyezné a home office-t.

Egyes vélemények szerint egy ilyen gyors és nagyszabású átalakítás akár le is nullázhatja a Twittert. Ám ne felejtsük az egykor Magyarországon is népszerű Tumblr mikroblog platform sztoriját: bár nem vált belőle az, aminek egykor David Karpék megálmodták, mind a mai napig létezik, és továbbra is kielégit egy jelentős rétegigényt.

Közösség & HR

Denevérekkel és pókokkal riogathatják hekkerek a Vison Pro felhasználóit

Vagy amivel akarják. Egy biztonsági kutató felfedezte az első térbeli számítástechnikai hekkelést.
 
Hirdetés

A VR szemüveg nem csak a szórakoztatóipart forradalmasítja

A virtuális valóság világa folyamatosan fejlődik. Az új technológiák és a fejlesztések segítségével a felhasználók eddig soha nem tapasztalt módon merülhetnek el a digitális élményekben. Ebben a cikkben bemutatjuk a VR szemüvegek típusait, és azt is végigvesszük, hogy milyen áttöréseket hozott a virtuális valóság az élet különböző területein.

Bejelentési kötelezettségük elmulasztása, és a szabályoknak való sorozatos meg nem felelés komoly pénzbírságot vonhat maga után.
Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.