Úgy látszik, mégsem viccelt Elon Musk, amikor drámai leépítéseket ígért.
Hirdetés
 

Miután a felső vezetés szinte már kiürült, a Twitter dolgozói között is rendet vág Elon Musk. Szó szerint, ugyanis a Bloomberg úgy tudja, 3700 alkalmazott, azaz a dolgozók fele kapja meg a felmondólevelét. Az új tulajdonos pénteken tájékoztatja erről az érintetteket.

Azzal kapcsolatban senkinek sem voltak kétségei, hogy lesznek személyi változások. A felvásárlás előtt Musk olyanokat is ígért, hogy a dolgozók háromnegyedét lapátra teszi – aztán persze gyorsan elkente azzal, hogy csak viccelt. A közelmúltban a Reuters azonban már arról írt, hogy valóban lesznek komoly leépítések: első körben a dolgozók negyedét küldik el. A The New York Times még azt is tudni vélte, hogy az elbocsátásokra november elseje előtt kerül sor, hogy a vállalat megspórolja az akkor esedékes bónuszok kifizetését. Ezt később Musk cáfolta.

Érkezésekor azonban azonnal jöttek a látványos személyi változások. A felső vezetés pár nap alatt szinte teljesen elpárolgott: Musk kirúgta a vezérigazgatót, a pénzügyi igazgatót, a felhasználói és biztonsági szabályokért felelős jogi igazgatót, valamint a vállalat egyik vezető tanácsadóját. Néhány nappal később aztán szinte minden vezető felállt (vagy talán őket is küldték, csak szelídebben, mint a vezért és a pénzügyi igazgatót): mint a The New York Times összefoglalta, ment többek között a marketingvezető, az ügyfélkapcsolati vezető, a HR-vezető, a termékért felelős vezető és a vezető fejlesztő is.

Musk egyelőre más cégeitől vitte át a bizalmasait, például fontosabb feladatokat a Teslától érkező fejlesztőkre bízna.

Minden téren jön a szigor

Az elbocsátások mellett az új tulajdonos a munkafegyelmet is szeretné növelni, és ennek kulcsát az irodai munkában látja. Musk egyértelművé tette, hogy nem akarja folytatni korábbi haverja, a Twitter-alapító Jack Dorsey stratégiáját. Dorsey ugyanis a pandémia lecsengése után is azt mondta, hogy mindenki dolgozzon ott és úgy, ahol és ahogy a legtermékenyebb és legkreatívabb. Ezt utódja, a most kirúgott Parag Agrawal is továbbvitte. Musk viszont csak kivételes esetekben engedélyezné a home office-t.

Egyes vélemények szerint egy ilyen gyors és nagyszabású átalakítás akár le is nullázhatja a Twittert. Ám ne felejtsük az egykor Magyarországon is népszerű Tumblr mikroblog platform sztoriját: bár nem vált belőle az, aminek egykor David Karpék megálmodták, mind a mai napig létezik, és továbbra is kielégit egy jelentős rétegigényt.

Közösség & HR

Bukott ügynek tartja az OpenAI új modelljét a Meta sztár MI-kutatója

Az OpenAI szerint ez már a "világszimulátor" előszobája, Yann LeCun szerint azonban olyan megközelítésről van szó, amelyik sosem fog túllépni a látványos kis videókon.
 
Az alábbiakban körbejárjuk az Enterprise Service Management fogalmát, és megmutatjuk azt is, miben különbözik az ITSM-től.

a melléklet támogatója a Meta-Inf Kft.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.