Ezúttal 200 dolgozónak kell új munka után néznie, köztük a Blue előfizetéses szolgáltatásért felelős, a vezérigazgatóhoz mindezidáig maximálisan lojális vezető munkatársnak.

Bár tavaly novemberben, az Elon Musk hatalomátvételét követően gyorsan végrehajtott, több ezer embert érintő lépítési köröket letudva az új tulajdonos biztosította a megmaradókat arról, hogy befejeződött a pénzügyi stabilitás miatt kényszerűségből elrendelt átszervezés, azóta ezt újabb és újabb elbocsátási akciók követték.

A legfrissebb fejlemények szerint ezúttal nagyjából 200 dolgozóval olvad a bérlista. Ez a mennyiség százalékos arányban kifejezetten jelentősnek tekinthető, mivel a nem sokkal korábban még 7500 főt foglalkoztató közösségi hálózatnál jelenleg már kevesebb mint 2000-en lehetnek alkalmazásban.

Csak egy dolog biztos: a bizonytalanság

Magát a leépítést a Twitternél mostanra már szokásos üzletmenetnek tekinthető bizonytalanság és értelmetlenségek kísérték. A The New York Times beszámolója szerint már egy hete nehezebbé tette a dolgozók közötti kommunikációt a vállalat azzal, hogy a belső üzenetküldő platformként funkcionáló Slacket kikapcsolták. Ezt követően szombat este azzal szembesültek többen, hogy nem tudnak bejelentkezni céges e-mail fiókjukba és nem használhatják a vállalati laptopot sem. Mindez már világossá tette a helyzetet, amit a munkaadó nem volt képes normális módon és időben közölni az érintettekkel.

A vasárnap a többieknek azzal telt, hogy megpróbálták kideríteni, most éppen melyik kollégájuk került lapátra. Kivéve a tulajdonost, aki az elbocsátásokról nem értekezett twitteres csatornáján, ellenben remek napot kívánt mindenkinek, hiszen "ez hátralévő életünk első napja".

A kiszivárgó információk alapján a leépítések termékmenedzsereket, adattudósokat és mérnököket érintettek, akik a gépi tanuláson és a Twitter különböző funkcióinak működését biztosító feladatokon dolgoztak. Értesülések szerint a bevételek szempontjából kritikus pénzügyi infrastruktúrát gondozó csapat a korábbi 30-ról immár kevesebb mint nyolc főre olvadt.

A nevek között felbukkan több olyan egykori cégalapító is, akiknek a vállalkozását a Twitter korábban felvásárlással szerezte meg. Ezek egyike a képernyőmegosztást és csevegést biztosító Squad alkalmazás megalkotója, Esther Crawford, aki irányítója és gyakorlatilag arca volt a Blue előfizetői szolgáltatáscsomag újratervezésének és újraindításánák. Crawford egészen mostanáig kitartott az új vezetőség irányvonala mellett, és szó szerint éjjel-nappal a célok elérésén dolgozott (lásd lentebb). Az viszont legalább jó hír számára, hogy a héten már minden nap a saját ágyában aludhat.

Közösség & HR

Egyre furcsábbak lesznek a CAPTCHA tesztek, ahogy a gépek is okosodnak

Már nagyon jók például például a fényképek címkézésében, de a logikai összefüggéseken könnyen fennakadnak. Igaz, ezzel így lehet némelyik emberi felhasználó is.
 
Hirdetés

Adathelyreállítás pillanatok alatt

A vírus- és végpontvédelmet hatékonyan kiegészítő Zerto, a Hewlett Packard Enterprise Company platformfüggetlen, könnyen használható adatmentési és katasztrófaelhárítási megoldása.

A válasz egyszerű: arról függ, hogy hol, hogyan és milyen szabályozásoknak és üzleti elvárásoknak megfelelően tároljuk az információt. A lényeg azonban a részletekben rejlik.

a melléklet támogatója az EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.