Úgy látszik, mégsem viccelt Elon Musk, amikor drámai leépítéseket ígért.

Miután a felső vezetés szinte már kiürült, a Twitter dolgozói között is rendet vág Elon Musk. Szó szerint, ugyanis a Bloomberg úgy tudja, 3700 alkalmazott, azaz a dolgozók fele kapja meg a felmondólevelét. Az új tulajdonos pénteken tájékoztatja erről az érintetteket.

Azzal kapcsolatban senkinek sem voltak kétségei, hogy lesznek személyi változások. A felvásárlás előtt Musk olyanokat is ígért, hogy a dolgozók háromnegyedét lapátra teszi – aztán persze gyorsan elkente azzal, hogy csak viccelt. A közelmúltban a Reuters azonban már arról írt, hogy valóban lesznek komoly leépítések: első körben a dolgozók negyedét küldik el. A The New York Times még azt is tudni vélte, hogy az elbocsátásokra november elseje előtt kerül sor, hogy a vállalat megspórolja az akkor esedékes bónuszok kifizetését. Ezt később Musk cáfolta.

Érkezésekor azonban azonnal jöttek a látványos személyi változások. A felső vezetés pár nap alatt szinte teljesen elpárolgott: Musk kirúgta a vezérigazgatót, a pénzügyi igazgatót, a felhasználói és biztonsági szabályokért felelős jogi igazgatót, valamint a vállalat egyik vezető tanácsadóját. Néhány nappal később aztán szinte minden vezető felállt (vagy talán őket is küldték, csak szelídebben, mint a vezért és a pénzügyi igazgatót): mint a The New York Times összefoglalta, ment többek között a marketingvezető, az ügyfélkapcsolati vezető, a HR-vezető, a termékért felelős vezető és a vezető fejlesztő is.

Musk egyelőre más cégeitől vitte át a bizalmasait, például fontosabb feladatokat a Teslától érkező fejlesztőkre bízna.

Minden téren jön a szigor

Az elbocsátások mellett az új tulajdonos a munkafegyelmet is szeretné növelni, és ennek kulcsát az irodai munkában látja. Musk egyértelművé tette, hogy nem akarja folytatni korábbi haverja, a Twitter-alapító Jack Dorsey stratégiáját. Dorsey ugyanis a pandémia lecsengése után is azt mondta, hogy mindenki dolgozzon ott és úgy, ahol és ahogy a legtermékenyebb és legkreatívabb. Ezt utódja, a most kirúgott Parag Agrawal is továbbvitte. Musk viszont csak kivételes esetekben engedélyezné a home office-t.

Egyes vélemények szerint egy ilyen gyors és nagyszabású átalakítás akár le is nullázhatja a Twittert. Ám ne felejtsük az egykor Magyarországon is népszerű Tumblr mikroblog platform sztoriját: bár nem vált belőle az, aminek egykor David Karpék megálmodták, mind a mai napig létezik, és továbbra is kielégit egy jelentős rétegigényt.

Közösség & HR

Örülne, ha lenne a szívének egy digitális ikertestvére?

A neves amerikai hosszútávfutó, Desiree "Des" Nicole Linden szívének már megvan a digitális párja.
 
Hirdetés

Ráfizetünk, ha a védelmen spórolunk!

Ha a védelmen spórolunk, kiberbűncselekmény áldozatává válhatunk. A Sophos MRD (észlelő és helyzetkező) szolgáltatása védelmet nyújt.

Összeurópai szabályozás készteti a cégeket a biztonságosabb informatikai működésre, de a megvalósításhoz nemcsak technológia, hanem emberek is kellenek.
Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.