A Circle funkció arra jó, hogy csak egy meghatározott csoportnak küldhessenek üzeneteket a felhasználók. Legalábbis az ígéret ez volt...

A tavaly nyár végén mindenki számára bevezetett Circle szolgáltatás a Twitter hivatalos tájékoztatása szerint egy olyan lehetőség, amellyel kiválasztott embereknek küldhetők üzeneteket. Elvileg a felhasználó választja ki, hogy kik legyenek a Twitter-körében, és csak az általa hozzáadott személyek válaszolhatnak, reagálhatnak a körben megosztott tweetjeire.

Feltéve persze, ha a rendszer úgy működik, ahogy azt reklámozzák. A Twitter esetében viszont az elmúlt hónapokban nem először fordult elő, hogy a fogaskerekek közé homokszem került.

A felhasználók a héten arról kezdtek beszámolni, hogy a twitteres bizalmi körökben megosztott információkra olyanok reagáltak, akik elméletben nem is tudhatnának a poszt létezéséről. Ráadásul ezek között a "kívülállók" között olyanok is voltak, akik semmiféle kapcsolatban nem álltak az üzenetet szűkebb körben megosztani kívánó személlyel: azaz nem követte a "kukkolót", illetve utóbbi listáján sem szerepelt a Circle-ben bízó twitterező.

Mivel a Circle pont arra lenne alkalmas, hogy olyan információkat közöljön az ember, amelyeket nem a nagy nyilvánosságnak szán, a technikai malőr több mint kellemetlennek nevezhető. Ennek ellenére a cég nem látszik kapkodni a magyarázattal. A sajtó megkeresésére - a céget tavaly ősszel megvásárló Elon Musk közelmúltban hozott utasításának megfelelően - pedig csakis kaki-emojik reagáltak. (Más kérdés, hogy mindez történetesen kiválóan alkalmas saját szolgáltatásuk minőségének jellemzésére.) 

Gyors leépítés, lassú leépülés

Miután Musk tavaly ősszel nagy lendülettel kezdte kirúgni a közösségi hálózatnál dolgozókat, rögtön felmerült a kérdés, hogy vajon mindez a platformot kiszolgáló rendszer működésén ez mikor és milyen mértékben jelenhet majd meg hibák, működési rendellenességek formájában.

A témával kapcsolatban novemberben azt írtuk, hogy szakemberek szerint látványos összeomlás nem lesz, inkább a technológia lassú erodálására, apróbb, de egyre sűrűbben jelentkező problémák megjelenésére lehet számítani. A jóslatok tulajdonképpen annak ellenére beigazolódtak, hogy azóta (és saját, kollégáiunak tett korábbi ígérete ellenére) Musk újabb és újabb leépítéseket hajtott végre a mostanra állományában teljesen lecsupaszított, a főnök hóbortjainak alárendelt szervezetnél.

Közösség & HR

Egyelőre nem tűnik sokkolóan okosnak a Gemini mesterséges intelligencia

Ahogy az lenni szokott, a Google közzétette, a felhasználók pedig azonnal rászálltak az új technológiára, amit sikerült is buta hibákra késztetniük.
 
Ez a kkv-k problémája világszerte. A megoldásszállítók pedig rendszer a széttagoltságra, a sok egyedi igényre, és az ebből eredő magas fejlesztési és támogatási költségekre panaszkodnak.

a melléklet támogatója a Yettel

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.