A Circle funkció arra jó, hogy csak egy meghatározott csoportnak küldhessenek üzeneteket a felhasználók. Legalábbis az ígéret ez volt...

A tavaly nyár végén mindenki számára bevezetett Circle szolgáltatás a Twitter hivatalos tájékoztatása szerint egy olyan lehetőség, amellyel kiválasztott embereknek küldhetők üzeneteket. Elvileg a felhasználó választja ki, hogy kik legyenek a Twitter-körében, és csak az általa hozzáadott személyek válaszolhatnak, reagálhatnak a körben megosztott tweetjeire.

Feltéve persze, ha a rendszer úgy működik, ahogy azt reklámozzák. A Twitter esetében viszont az elmúlt hónapokban nem először fordult elő, hogy a fogaskerekek közé homokszem került.

A felhasználók a héten arról kezdtek beszámolni, hogy a twitteres bizalmi körökben megosztott információkra olyanok reagáltak, akik elméletben nem is tudhatnának a poszt létezéséről. Ráadásul ezek között a "kívülállók" között olyanok is voltak, akik semmiféle kapcsolatban nem álltak az üzenetet szűkebb körben megosztani kívánó személlyel: azaz nem követte a "kukkolót", illetve utóbbi listáján sem szerepelt a Circle-ben bízó twitterező.

Mivel a Circle pont arra lenne alkalmas, hogy olyan információkat közöljön az ember, amelyeket nem a nagy nyilvánosságnak szán, a technikai malőr több mint kellemetlennek nevezhető. Ennek ellenére a cég nem látszik kapkodni a magyarázattal. A sajtó megkeresésére - a céget tavaly ősszel megvásárló Elon Musk közelmúltban hozott utasításának megfelelően - pedig csakis kaki-emojik reagáltak. (Más kérdés, hogy mindez történetesen kiválóan alkalmas saját szolgáltatásuk minőségének jellemzésére.) 

Gyors leépítés, lassú leépülés

Miután Musk tavaly ősszel nagy lendülettel kezdte kirúgni a közösségi hálózatnál dolgozókat, rögtön felmerült a kérdés, hogy vajon mindez a platformot kiszolgáló rendszer működésén ez mikor és milyen mértékben jelenhet majd meg hibák, működési rendellenességek formájában.

A témával kapcsolatban novemberben azt írtuk, hogy szakemberek szerint látványos összeomlás nem lesz, inkább a technológia lassú erodálására, apróbb, de egyre sűrűbben jelentkező problémák megjelenésére lehet számítani. A jóslatok tulajdonképpen annak ellenére beigazolódtak, hogy azóta (és saját, kollégáiunak tett korábbi ígérete ellenére) Musk újabb és újabb leépítéseket hajtott végre a mostanra állományában teljesen lecsupaszított, a főnök hóbortjainak alárendelt szervezetnél.

Közösség & HR

Bullshit-detektor készül a mesterséges intelligenciához

Oxfordi kutatók által fejlesztett technológia enyhítené a generatív mesterséges intelligencia állandó problémáját, a magabiztosan kinyilatkoztatott hülyeségeket.
 
Hirdetés

A VR szemüveg nem csak a szórakoztatóipart forradalmasítja

A virtuális valóság világa folyamatosan fejlődik. Az új technológiák és a fejlesztések segítségével a felhasználók eddig soha nem tapasztalt módon merülhetnek el a digitális élményekben. Ebben a cikkben bemutatjuk a VR szemüvegek típusait, és azt is végigvesszük, hogy milyen áttöréseket hozott a virtuális valóság az élet különböző területein.

Bejelentési kötelezettségük elmulasztása, és a szabályoknak való sorozatos meg nem felelés komoly pénzbírságot vonhat maga után.
Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.