A Google videós aranybányájában igyekeznek egyszerre kiszolgálni a felhasználók és a fizetős ügyfelek igényeit.

A hirdetők alapvető érdeke, hogy a felhasználók találkozzanak reklámüzeneteikkel, de ha ezeknek a találkozásoknak a száma rövid időn belül felszaporodik, az mindenkinek rossz. A potenciális ügyfélből könnyen frusztrált netező lesz, ami merőben ellentétes az eredeti céllal.

Ezt igyekszik a YouTube is elkerülni azzal, hogy a reklámozó partnerek teljes hirdetési platformjára (asztali, mobil és okostévés alkalmazás) kiterjedő megjelenési korlátot állíthatnak be. A cég tájékoztatása szerint a Frequency funkció segítségével a brandek meghatározhatják, hogy egy hét alatt hányszor jelenjen meg kampányuk a felhasználók képernyőin.

A részletek alapján azonban egyértelműnek látszik, hogy a videómegosztó portál a két érintett fél (fizetős ügyfél és nem fizető felhasználó) közül, melyiket szeretné leginkább kiszolgálni. A hirdetők számára ugyanis mindez csak egy lehetőség. Amennyiben jónak látják, továbbra is megtehetik, hogy dömpingszerűen küldik reklámszpotjaikat a fogyasztókra.

Máshol is tisztogatnak

A fentiekhez meglehetősen lazán kapcsolódik csak az a friss hír, hogy a YouTube igyekszik megtisztítani kínálatát a propagandától és félretájékoztatástól. A közösségi hálózat több mint 70 ezer videót és 9000 csatornát távolított el az ukrajnai háborúval kapcsolatban a tartalmi irányelvek megsértése miatt. Ezek között vannak például olyan anyagok, amelyek az invázióra "felszabadító küldetésként" hivatkoztak.

Az orosz rezsim és a Google birtokolta YouTube korábban sem felhőtlen viszonyát nagyon elmérgesítette az Ukrajnát ért támadás. Az amerikai vállalat számos korlátozó intézkedést hozott, miközben az orosz hatóságok ellehetetlenítették a cég helyi leányvállalatának működését. Mindezek ellenére azonban Moszkva egyelőre nem blokkolta a YouTube elérését, ami mögött a távközlés miniszter múlt héten adott nyilatkozata alapján az áll, hogy más közösségi platformokkal ellentétben, a videós hálózatnak nincs komolyan vehető orosz alternatívája.

Közösség & HR

Bug bounty programot hirdetett a legaktívabb hekkercsoport

Nem ismert sérülékenységek felfedezéséért általában az érintett cégek szoktak fizetni biztonsági szakembereknek. Ebben az esetben viszont egy bűnözői csoport ajánlott díjazást azoknak, akik hajlandók velük együttműködni.
 
Éltek már vissza a bankkártyaadataival? Ha nem, akkor azt nagy valószínűséggel egy csalásfelderítő rendszernek köszönheti.

a melléklet támogatója a Balasys

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.