A közösségi hálózat egy sor újítással igyekszik lenyugtatni a morgolódó befektetőket. A következő hónapokra ígért fejlesztések célja a tábor növelése és a meglévő felhasználók aktivizálása.

Valóságos fejlesztéscunamit igér a Twitter az elkövetkező hónapokban. A bejelentésre tegnap került sor a cég első alkalommal megtartott Analyst Day nevű rendezvényén. Ezen a vállalatot vezető Dick Costolo igyekezett meggyőzni az aggodalmaskodó befektetőket és a növekedési lehetőség miatt aggódó elemzőket, hogy világos stratégiával és cselekvési tervvel rendelkeznek a hálózat további kiterjesztésére.

Félmilliárdos lehetőség

A probléma gyökerét az adta, hogy a Twitter egy ideje nem képes növekedni, a 300 milliós aktív felhasználói tábor egyesek szerint nehezen áttörhető szint. Ezt maga Costolo sem tagadta, hiszen prezentációjában 284 millió havi szinten aktív felhasználóról beszélt. Ugyanakkor kiemelte, hogy a Twitter és az érdekeltségi körébe tartozó oldalakra több mint félmilliárd egyedi látogató néz be, ám ők a hálózatba történő regisztráció vagy belépés nélkül nézik meg például a beágyazott twitteket. Csak a Twitter főoldalára 125 millióan jutnak el havonta úgy, hogy onnan érdemi akció nélkül távoznak. Többek között az ő megnyerésük lehet a további fejlődés kulcsa.

Az új hallgatóság megnyerésére és a veteránok aktivitásának serkentésére bejelentett fejlesztésáradattal nyilván azt a képzetet is igyekeznek eloszlatni, miszerint a cégen belül igen nehezen veszi rá magát a vezetőség a változtatásra. Igaz, azt azért nem lehet mondani, hogy semmi nem történik, hiszen csak az elmúlt néhány hónapban elkezdték a tesztjét egy finomhangolható, kisvállalatokra szabott hirdetési rendszernek, illetve a twitteken belüli vásárlásnak.

Mindent a kedves felhasználóért

A most bejelentett újítások azonban első körben nem a pénzről szólnak, sokkal inkább a felhasználók "jólétéről". Ezek közül immár többről konkrét információk és képernyőképek is napvilágot látott. 

A felhasználót bejelentkezéskor az elmúlt néhány óra legfontosabb(nak vélt) twittjeivel informálják

A Timeline Highlights funkció a közvetlen közelmúlt eseményeire igyekszik majd felhívni a belépő twitterezőket, de mellette indul az Instant Timeline is. Ez utóbbi az újoncok beilleszkedését kívánja segíteni azzal, hogy azonnal tartalmat mutat a felhasználónak, még mielőtt ki kellene keresni az érdeklődésnek megfelelő Twitter-felhasználókat és beállítani azok követését. Ez azoknak is hasznos lehet a cég szerint, akik régóta nem használták a szolgáltatást, és ezért kicsit elavult idővonallal rendelkeznek. Például lehet, hogy az egy-két évvel ezelőtt követésre állított emberek, csatornák már nem aktívak.

Bár már korábban is voltak kísérletek a kiemelt jelentőségű hírek kiemelésére, most jön a globális kiterjesztés és a bővített funkcionalitás

Jövőre már a Twitteren belül is megoldott lesz a videók készítése, szerkesztése és megosztása. Az új videós funkció nem összetévesztendő a hatmásodperces videókkal operáló Vine-nal, amelyet egyébként még élesítése előtt felvásárolt a Twitter bő két évvel ezelőtt.

Szintén nagy lökést kaphat a hálózaton belül folytatott azonnali üzenetküldés. Costolo ígérete szerint a funkcionalitás jelentős bővítésére kell készülni. Ennek egyik eleme például, hogy a twittek direkt üzenetekben is meg lehet majd osztani. Ezt egyébként már jövő héten kipróbálhatják a twitterezők.

Bevétel van, profit nincs

A bejelentéseket egyébként jól fogadták a befektetők. A részvényárfolyam jelentősen, több mint 7 százalékot erősödött a hírek után. Ez rá is fért az egy éve tőzsdén forgó papírokra, hiszen ugyan a bevezetést követő hónapokban a nyitó árfolyam majdnem háromszorosára kapaszkodott az ár, de azt követően jelentős zuhanás következett.

Az árfolyamesésnek a nyári negyedéves jelentés tudott megálljt parancsolni. Ebben a vártnál jobb forgalomról tudott beszámolni a Twitter, így a papírok annak ellenére emelkedtek, hogy a cég továbbra is masszív veszteséget termel. Igaz, az egyszeri tételek kiszűrésével már némi profitot is látni lehetett, ami még sehol nincs a Facebook pénznyomdájától, de azért a jó irányba tett lépésnek tekinthető.

Közösség & HR

A Temu gazdája lenyomta még az Alibabát is

A gyorsan növekvő alkalmazás üzemeltetője, a PDD tavasszal tette át a székhelyét Sanghajból Dublinba, és egyelőre a szaporodó ellenőrzések sem lassítják tengerentúli terjeszkedését.
 
Hirdetés

Ráfizetünk, ha a védelmen spórolunk!

Ha a védelmen spórolunk, kiberbűncselekmény áldozatává válhatunk. A Sophos MRD (észlelő és helyzetkező) szolgáltatása védelmet nyújt.

Összeurópai szabályozás készteti a cégeket a biztonságosabb informatikai működésre, de a megvalósításhoz nemcsak technológia, hanem emberek is kellenek.
Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.