Az OpenAI legalábbis nagyon büszke a DALL-E 3 képességeire, amelyeket a ChatGPT fizetős változatainak felhasználói immár szabadon próbára tehetnek.

A ChatGPT prémium ügyfelei számára már elérhető az OpenAI képszintetizáló algoritmusának legújabb verziója. A DALL-E 3 a remények szerint egy sor olyan nehéz témát is képes kezelni, amelyek az előző generációkon és más hasonló fotógeneráló modelleken rendszerint kifogtak.

Kinőtte a gyermekbetegségeket

Ilyen feltűnően nehéz terepnek számított korábban a kezek, az arcok és a szövegek korrekt megjelenítése. Nem egyszer sikerült például sokkolóan sok ujjal, vagy éppen nem megfelelő helyen kapcsolódó végtagokkal megjeleníteni embereket a gép generálta képeken. A fejlődés azonban itt is tetten érhető, és a DALL-E mellett más modellek is képesek meghökkentően kreatív alkotásokra.

Visszatérve az OpenAI bejelentésére: a cég legújabb képgenerátora immár a ChatGPT rendszerébe intgrálva segíti a felhasználókat (amennyiben azok Plus- vagy Enterprise-előfizetők). A témáról szóló blogbejegyzés több példát is hoz arra, mennyire egyszerű szöveges utasításokkal munkára fogni DALL-E-t, "aki" az első tesztelők jelentése szerint tényleg egészen magas fokon űzi mesterségét.

 

 

Fékek és ellensúlyok

A képeket, szövegeket és egyéb alkotásokat szakmányban gyártó algoritmusok egyik problémája a szerzői jogok kérdése. Az OpenAI éppen ezért a DALL-E 3 esetében külön kiemeli, hogy a modell nem utasítható élő művészek stílusának utánzására. Ezen felül az alkotók azt is jelezhetik a cégnek, ha nem szeretnék, ha alkotásaikat arra használnák, hogy ezeket a modelleket betanítsák és továbbfejlesszék.

A biztonsági háló részét képezi az erőszakos, gyűlöletkeltő vagy szexuális tartalmú témák kiszűrése is azáltal, hogy ilyen feladatnak már neki sem áll az algoritmus, mert már a generálás előtt leállítódik a munkafolyamat. Végezetül a cég azt is közölte, hogy rendelkezésre bocsát egy olyan eszközt, amellyel felismerhetők lesznek a DALL-E 3 által generált alkotások.

Cloud & big data

Örülne, ha lenne a szívének egy digitális ikertestvére?

A neves amerikai hosszútávfutó, Desiree "Des" Nicole Linden szívének már megvan a digitális párja.
 
Hirdetés

Ráfizetünk, ha a védelmen spórolunk!

Ha a védelmen spórolunk, kiberbűncselekmény áldozatává válhatunk. A Sophos MRD (észlelő és helyzetkező) szolgáltatása védelmet nyújt.

Összeurópai szabályozás készteti a cégeket a biztonságosabb informatikai működésre, de a megvalósításhoz nemcsak technológia, hanem emberek is kellenek.
Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.