A fintech szektor egyik leggyorsabban növekedő szereplője így a közeljövőben itthon is kínálhat majd például különböző hitelszolgáltatásokat.
Hirdetés
 

Újabb piacon kamatoztatja korábban megszerzett európai banki engedélyét a Revolut. A londoni székhelyű fintech cég mostani bővülése számunkra különösen fontos lépés, hiszen az említett piac Magyarország. A Revolut Bankra váltó hazai ügyfelek vagyonának biztonságát így immár az EU-ban érvényes kötelező betétbiztosítási rendszer garantálja 100 ezer eurós értékhatárig. "A megszerzett banki engedély lehetővé teszi a Revolut Bank számára, hogy korlátozott banki szolgáltatásokat nyújtson a Revolut alkalmazáson keresztül, más, a Revolut-csoport által kínált pénzügyi szolgáltatással és termékkel együtt" - áll a cég tájékoztatásában.

A társaság közleménye szerint a meglévő ügyfélkör néhány egyszerű lépéssel aktiválhatja a banki szolgáltatást. Ekkor az eddig a Revolut Paymentsben kezelt összeg automatikusan átkerül a Bank számlájára, miközben a korábban használt szolgáltatások mindegyike változatlanul használható marad. 

A 2015-ben indult fintech 2018-ban jelentette be, hogy belépnek a magyar piacra. Ez nem indult zökkenőmentesen, mivel a forintalapú számlák megjelenésére meglehetősen sokat kellett várni. Ettől függetlenül a vállalat gyors ütemben kezdett itthon is növekedni. A mostani bejelentés kapcsán pedig konkrét számot is mondtak, miszerint jelenleg több mint 500 ezer felhasználónál járnak Magyarországon.

Egyre több helyen bankolnak

A Revolut tavaly kezdett komoly építkezésbe. 2020-ban Litvániában majd Lengyelországban indult el bankjával, és mindkét országban megjelent különböző hiteltermékekkel. Idén a lista első körben tíz, zömében kelet-európai országgal bővült a szolgáltatás mostani hazai bevezetését megelőzően. Magyarország ezzel a világ 14. országa lett, ahol elérhetővé vált a Revolut bankos szolgáltatása. A társaság közleménye szerint természetesen itt nem szeretnének megállni, és célként szerepel többek között Nyugat-Európa meghódítása is.

Ahogy a digitális gazdaságban érdekelt startupok mindegyike, úgy a Revolut esetében is minden a növekedés körül forog. Ami az ügyfélkör bővülését illeti, nem is érheti szó a ház elejét. A cég jelenleg több mint 16 millió ügyféllel büszkélkedhet. A felhasználói szám erőltetett menetben történő felsrófolása azonban komoly befektetéseket igényel. Ennek megfelelően a cég még sosem zárt nyereséggel évet. Tavaly több mint 167, tavalyelőtt pedig közel 107 millió fontos mínuszt mutatott az egyenleg. A bevételek viszont legalább szintén növekedésnek indultak: a 2020-as beszámolóban szereplő 222 millió font 34 százalékos éves forgalomnövekedést jelent.

Habár a cég működésével kapcsolatban korábban számos probléma felmerült, a befektetők kedvét összességében nem nagyon tudta letörni semmi. Az alapítása óta 1,7 milliárd dollárnyi befektetést gyűjtő Revolut 2018-ban érte el az unikornis státuszt. A három évvel ezelőtti tőkebevonás 1,45 milliárd dollárosra értékelte a céget, ám idén nyáron már 33 milliárd dollárnak megfelelő szinten szállt be egy újabb körbe a SoftBank Group és Tiger Global Management.

Piaci hírek

Jól vizsgázott üzletfolytonosságból az ukrán techszektor

Az orosz támadás megindulásakor Harkivban 511 informatikai cég volt. Közülük 500 ma is működik, pedig a munkatársak többsége elköltözött a harcokat közvetlen közelről megszenvedő városból.
 
Az alábbiakban körbejárjuk az Enterprise Service Management fogalmát, és megmutatjuk azt is, miben különbözik az ITSM-től.

a melléklet támogatója a Meta-Inf Kft.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.