Becslések szerint 2022-ben ennyi állás szűnt meg az amerikai technológiai szektorban, mégsem enyhült a hiány, sőt a keresetek is nőttek!

Nem úgy alakultak a IT-szakemberek munkaerőpiacán a trendek, ahogy azt tavaly sokan jósolták. 2022 második félében, tehát amikor igazán kezdtek belelendülni a technológiai cégek az elbocsátásokba, az amerikai munkaügyi minisztérium adatai szerint nettó több mint 10 ezerrel nőtt a szektorba a beáramlás. Azaz összességében ennyi emberrel vettek fel többet a vállalatok, mint amennyinek felmondtak.

A big techek jelentős elbocsátásai azonban kétségtelenül felpezsdítették a piacot. Egyrészt végre a nem technológiai cégek is beleszólhattak a tehetségekért folyó versenybe, másrészt a szabad munkaerő megjelenése új lendületet adott a startup-világnak. Sőt, a már a mainstream részének számító Atlassian vezetői is inkább lehetőségként élték meg az új helyzetet: mint kifejtették a befektetőiknek, olyan fantasztikus tehetségek jelennek meg a munkaerőpiacon, akikből korábban jó ha egyet lehetett igazolni egy évtizedben.

A Nikkei ezzel kapcsolatban idézi a Layoff.fy oldalt, az amerikai technológiai szektorban 2022-ben 13-szor annyi embernek szűnt meg a munkája leépítések-átszervezések miatt, mint 2021-ben, az informatikusoknak azonban nem kellett sokat várniuk egy-egy új ajánlatra. Az üzleti lap a dotcomlufi kipukkanása utáni helyzettel von párhuzamot. Az ezredforduló után a bedőlő informatikai cégektől távozott mérnökök kulcsszerepet játszottak abban, hogy beindult az innovatív startupok növekedése (részben a Google is ennek köszönhette felfutását).
 

(Forrás: Nikkei)


Részben ez történik most is, sőt egyes szervezetek igyekeznek irányítani a folyamatot. A Climate Draft nevű technológiai cégekből és kockázati tőkebefektetőkből álló csoport, amely a klímatech vállalkozásokat segíti új tehetségekhez, január közepén szervezett egy online állásbörzét A big techtől a klíma techig címmel, hogy megismertessék az informatikus mérnököket a környezetvédelmi ágazattal, mindenekelőtt a börzén megjelenő több mint 460 innovatív startup kínálta álláslehetőségekkel.

Maguk a szakemberek is preferálják a váltást. Christopher Fong, a volt Google-alkalmazottakat összefogó Xoogler.co alapítója azt nyilatkozta, hogy a hálózat tagjai közül sokan kifejezetten startupoknál és nem más technológiai óriásnál keresnek állást. De van még egy trend: a Nikkei idézi egy amerikai állásközvetítő, a ZipRecruiter adatait, amely szerint a technológiai vállalatokat elhagyók közel 30 százaléka más iparágakban (kiskereskedelem, pénzügyi szektor, egészségügy stb.) talált munkát.

Nem csökkentek a bérek

Az elbocsátások üteme nem lassult, a Layoff.fy szerint idén már 50 ezer embert küldtek el a szektorból csak az USA-ban (globálisan 88 ezret). Ennek ellenére a szektor bővülése sem állt le. Az elbocsátott munkavállalók mintegy 80 százaléka három hónapon belül új állást kapott, állítja a ZipRecruiter.

A 2022-es átlagos bérnövekedésen sem nagyon érződik, hogy kínálatiba váltott volna a technológiai jellegű pozíciók esetében a munkaerőpiac. Az adatfeldolgozással foglalkozó cégeknél a múlt év végén átlagosan 2040 dollár volt a heti bér, ami 17 százalékkal magasabb a 2021 elején mértnél. A fejlesztőcégeknél a programozók bére ugyan csak 12 százalékkal nőtt az alatt az időszak alatt, de még mindig jóval nagyobb mértékben, mint a teljes magánszektor átlaga, ami csak 7 százalék volt.

Közösség & HR

Űrből vezérelt reklámkampányokkal operálnak Japánban

Bejött a káposztaföldek tesztjellegű műholdas monitorozása, így várhatóan kiterjesztik a japán űrügynökség és a Dentsu marketingcég partnerségét.
 
Hirdetés

A VR szemüveg nem csak a szórakoztatóipart forradalmasítja

A virtuális valóság világa folyamatosan fejlődik. Az új technológiák és a fejlesztések segítségével a felhasználók eddig soha nem tapasztalt módon merülhetnek el a digitális élményekben. Ebben a cikkben bemutatjuk a VR szemüvegek típusait, és azt is végigvesszük, hogy milyen áttöréseket hozott a virtuális valóság az élet különböző területein.

Bejelentési kötelezettségük elmulasztása, és a szabályoknak való sorozatos meg nem felelés komoly pénzbírságot vonhat maga után.
Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.