Minősített szolgáltatók, hosterek és globális piaci szereplők együtt szolgálhatják ki a vállalatok növekvő igényeit. Áttekintettük ezt a gyorsan változó piacot két szakértővel.

Fenntarthatóság, környezetre gyakorolt hatás, biztonság, megbízhatóság, a regionális és globális szolgáltatók nyújtotta lehetőségek – a felhasználók szempontjából is fontos kérdések, melyeket a CIO Klub hangos kiadásában Kévés Tiborral, az Invitech pre-sales vezetőjével, és Kerper Gábor független IT-menedzsment tanácsadóval veséztünk ki.

Bevezetésként tisztáztuk, hogy mitől tekinthető a szerverek és tárolók összessége adatközpontnak, miket foglalhat magában az adatközponti szolgáltatás. A műszaki definíción túl azonban az is kiderül a beszélgetésből, hogy az ügyfelek hogyan látják ezt, azaz a vállalatok IT-vezetői milyen elvárásokat fogalmaznak meg egy adatközponti szolgáltatással szemben.

Az adatközpont-építési kedv nem látszik lankadni, ám ennek környezeti hatásai is vannak. Mivel a digitalizáció nyomán nő az informatika ökológiai lábnyoma, szolgáltatók és ügyfeleik számára is egyre fontosabb a fenntarthatóság, a környezettudatosság. A beszélgetésnek ebben a részében érzékletes képet kapunk arról, hogyan közelít ehhez a kérdéshez szolgáltató és felhasználó.

Az utolsó etapban megbeszéltük az európai adatközpontpiac helyzetét. Kiderült többek között, hogy van-e érdemi különbség a magyar és a német piac működése között – utóbbiról Kerper Gábor osztotta meg érdemi tapasztalatait. Az európai piac kapcsán előkerült az OVHCloud strasbourgi adatközpontjának tüze, a francia szolgáltató által is erősen támogatott Gaia-X projekt, valamint hogy lehetséges-e az amerikai szolgáltatók dominanciájának kezelése, ellensúlyozása.


A felvétel meghallgatható a fenti lejátszóval itt, de podcastjainkat követheti többek között a Spotify-on, az Apple, valamint a Google podcastplatformján is, ahol feliratkozhat a Bitport csatornájára.

Cloud & big data

Így árasztotta el az amerikai híroldalakat a pornó

Miután a VidMe nevű videómegosztó domainjét megvette egy pornós cég, több lap oldalán is felnőtt tartalmak kezdtek megjelenni.
 
Hirdetés

Belépő szinten dob nagyot a tároláson a Dell EMC PowerStore 500

Garantált 4:1-es deduplikációval, nagyobb teljesítménnyel, frissített szoftveres képességeivel teszi magasra a lécet a tárolókörnyezet modernizálásában és a gyorsan fejlődő adatigények kiszolgálásában a Dell EMC PowerStore. Beleértve az all flash termékcsalád legkisebb tagját is, amely megérkezett Magyarországra.

Hirdetés

Növekvő elvárások a szállodai Wi-Fi hálózatokkal szemben – hogyan biztosítható a versenyelőny?

A Wi-Fi ma már szinte valamennyi szálláshelyen alapvető szolgáltatás. Ezzel arányosan a vendégértékeléseknek is javuló tendenciát kellene mutatniuk – mégsem ez a helyzet. Mit hiányolnak a vendégek, és hogyan biztosíthatja egy szálloda a legújabb vendégigényeknek történő megfelelőséget? Ennek járt utána egy a lezárások után készült friss kutatás.

Radikális átalakulást és innovációs kényszert hozott a szállodaiparban a COVID.

a melléklet támogatója a TP-Link

CIO KUTATÁS

A PANDÉMIA HATÁSAIRÓL

Az ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Informatikai Intézetével végzett kutatásunkban. Segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

MEHET

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.