Sajtóértesülések szerint a dél-koreai gyártó a koronavírus okozta gazdasági nehézségek miatt lapátra teheti a csúcskategóriát képviselő Galaxy Note okostelefonjait.

A Reuters három különböző forrásból is arról értesült, hogy a Samsungnál nincs terítéken a Galaxy Note termékcsalád 2021-es frissítése. Ennek oka egyértelműen az lehet, hogy a világjárvány nagyon negatív hatással volt a szupermobilok keresletére.

Nem jegyzetelnek tovább

A kifejezetten nagy képernyővel büszkélkedő okostelefonok képviselik, vagy ha beigazolódnak a pletykák, képviselték a dél-koreai gyártót a csúcskategóriában. A Galaxy Note-széria ugyanakkor nem az egyetlen prémium kategóriás terméke a cégnek. A Galaxy S-sel kapcsolatban pedig nem érkeztek hasonló jóslatok.

A nevük elhallgatását kérő informátorok szerint a jövőre várható S21-es modell egyfajta átmenetet is képezhet majd azzal, hogy megkapja a Note-készülékek elmaradhatatlan kiegészítőjeként ismert stylust. A beviteli eszköz egyébként a Samsung következő generációs hajlítható képernyős mobiljánál is bevethető lesz majd, miközben a Note fejlesztésénél felszabaduló mérnöki kapacitást valószínűleg pont a hajlítható kijelzők területén igyekeznek majd hasznosítani.

A Samsung egyelőre nem kívánta hivatalosan kommentálni a sajtóban megjelent információkat.

Csapnivaló év

A Reuters beszámolójában megszólaltatott piaci elemző a Note termékcsalád idei forgalmát 8 millió darabra becsülte, ami ötödével kevesebb, mint a tavalyi teljesítmény. Sokkal jobban az S-széria sem jár. Ott nagyjából 5 millióval kevesebb eladott telefonnal lehet számolni, ami azt jelentheti, hogy a család éves forgalma a 30 milliós szint alá esik.

Mindez persze nem csupán a dél-koreai gyártót sújtja. A mobilpiac egésze katasztrofális évet produkál. A gyár- és üzletbezárások, a készlethiány valamint a gazdasági bizonytalanság következtében megcsappanó kereslet miatt a szegmens már az első negyedévben látványosan megrogyott, majd ez a 20 százalék körüli recesszió kitartott a következő periódusban is. Ilyen előzmények mellett valóságos győzelmi jelentésnek tűntek a harmadik negyedéves számok, amelyek már csak minimális éves visszaesést mutattak a globális forgalom szempontjából.

Nem lesz kerek szülinap

Ha helyesnek bizonyulnak a fenti értesülések, és tényleg nincs előkészítés alatt új Galaxy Note, akkor már egy esetlegesen jobban sikerülő utolsó negyedév sem mentheti meg termékcsaládot. Így nem lesz mód arra sem, hogy megünnepeljék a márka 10. születésnapját: az első Note ugyanis 2011-ben jelent meg.

A család az eltelt időszakban ugyan jó kiegészítője volt az S-nek, ám komoly problémák is fűződnek a névhez. Elég csak a négy évvel ezelőtti, óriási vihart kavart akkuproblémákat említeni. Az öngyulladásra is képes Galaxy Note 7 gyártását végül teljesen be is kellett szűntetni, ám a tervezési baki így is nagy károkat okozott a konszern pénzügyeiben.

Konzumer tech

Fontos tervrajzokat loptak az Apple-től. Zsarolják a vállalatot

A Maceket is elérte az új zsarolási típus. Az időzítés valószínűleg szándékos: a napokban mutatták be a vállalat új termékeit.
 
Hirdetés

Három fontos tanács a jövőálló vállalkozások felépítéséhez

A VMware Future Ready Solution megoldásai lehetővé teszik a problémákra adott gyors reakciót, az új körülményekhez való alkalmazkodás és az innováció felgyorsítását is.

A virtualizáció nem válik elavulttá a konténerizació és a Kubernetes miatt, sőt katalizátora lehet az új techológiák bevezetésének.

a melléklet támogatója a Tech Data

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.