Ugyan nem elsőre, sőt nem is másodikra, de úgy tűnik, végre sikerült a dél-koreai gyártó boszorkánykonyhájában olyasmit főzni, amire a vásárlók is rákattantak.

Idén alig néhány hét alatt több flexibilis kijelzővel szerelt telefont adott el a Samsung, mint tavaly egész év alatt. A látványos megugrás egyértelműen az augusztusban bemutatott, harmadik generációt képviselő hajlítható mobiloknak köszönhető. A Galaxy Z Fold 3 és a kisebb testvérnek tekinthető Z Flip 3 egyaránt képes volt nagy érdeklődést kiváltani az újdonságra éhes, ám félmegoldásokból nem kérő közönségből.

Mindkét modell jelentősen túlszárnyalja az elődök képességeit, többek között a jobb szoftveres támogatásnak köszönhetően. Nem kevésbé lényeges szempont, hogy a fejlesztésekkel párhuzamosan az árcédulát is sikerült emészthetőbb falatnyira redukálni. Bár a nagyobb, komolyabb specifikációval rendelkező Z Fold 3 1800 dolláros ára továbbra sem jelent valós opciót a fogyasztók többségénél, a 1000 dollár alá szorított Flip esetében már sokan hajlandók voltak megnyitni a pénztárcájukat.

A Samsung ugyan pontos adatokat nem közölt, de azt igen, hogy idén négyszeresére nőtt a forgalmuk a hajlítható mobilok tekintetében. Az új széria sikeres augusztusi debütálása kellemes nyomot hagyott a legutóbbi, igen erősre sikeredett negyedév eredményein is. Becslések szerint a cég 2 millió Galaxy Z Fold 3 és Z Flip 3 modellt adott el közvetlenül az augusztusi bevezetést követő néhány hét során.

A flexibilis kijelzők beérésenek van egy további, a dél-koreaiak számára kedves mellékhatása is, mivel az ezeket a készülékeket vásárlók között a hagyományos Samsung telefonokhoz képest 2-3-szor nagyobb azok aránya, akik egy másik gyártó márkáját voltak hajlandók lecserélni összecsukható mobilra.

Egyelőre uralkodó pozícióban

Hiába volt technikai gyerekbetegségekkel, csúszásokkal és kínos beismerésekkel kikövezve az idáig vezető út, a Samsung technológiába vetett bizalma és kitartása mostanra egyértelmű dominanciát eredményezett az egyelőre nem túl jelentős piaci torta birtoklásában.

A Counterpoint nyári előrejelzése szerint 2021-ben nagyjából 9 millió hajlítható telefont értékesítenek világszerte, ami háromszorosa a tavalyi mennyiségnek. A 2020-ban eladott 3 millió készülék 88 százaléka származott a Samsungtól. A most közölt adatok alapján pedig ez a fölény idén se nagyon forog veszélyben.

Hosszabb távon persze nem lehet majd ilyen szintű dominanciára számítani, mivel lassan, de biztosan a versenytársak is elkezdik kihozni technikailag kiforrottabb, árban is versenyképes saját megoldásaikat. A legnagyobb kérdőjelet pedig az Apple jelenti. Ugyan a hajlítható almás telefon már hosszú évek óta ad alapot különböző pletykáknak, de most már tényleg úgy tűnik, hogy Cupertino jövőre valóban debütálhat egy ilyen modellel.

Konzumer tech

A Temu gazdája lenyomta még az Alibabát is

A gyorsan növekvő alkalmazás üzemeltetője, a PDD tavasszal tette át a székhelyét Sanghajból Dublinba, és egyelőre a szaporodó ellenőrzések sem lassítják tengerentúli terjeszkedését.
 
Hirdetés

Ráfizetünk, ha a védelmen spórolunk!

Ha a védelmen spórolunk, kiberbűncselekmény áldozatává válhatunk. A Sophos MRD (észlelő és helyzetkező) szolgáltatása védelmet nyújt.

Összeurópai szabályozás készteti a cégeket a biztonságosabb informatikai működésre, de a megvalósításhoz nemcsak technológia, hanem emberek is kellenek.
Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.