A dél-koreai óriás elektronikai részlegét vezető igazgató ritka őszinteséggel beszélt a cég hajlítható kijelzős üdvöskéjének kálváriájáról.
Hirdetés
 

Sajnos viszonylag ritka, amikor egy cég, vagy az azt vezető menedzser őszintén beismeri, hogy ez vagy az a dolog nem úgy sikerült, ahogy tervezve volt. A Samsung első hajlítható kijelzőjével szerelt termékénél, a Galaxy Foldnál felfedezett problémák miatt a telefon értékesítését az utolsó pillanatban állították le, és azóta a halogatáson kívül sok mindent nem volt hajlandó megosztani a nagyközönséggel a gyártó. Egészen mostanáig.

Mea culpa

A Samsung informatikai és mobilos üzletágáért felelős elnök-vezérigazgató ugyanis egy médiaeseményen megtörte a hírzárlatot. Dong Jin Koh, vagy röviden DJ Koh igazi veteránnak számít, hiszen 1984-től dolgozik a vállalatnál. A sokat látott vezető magára vállalta a Fold kudarcát, mivel elmondása szerint elhamarkodottan erőltette a megjelenést, miközben a termék még nem volt kész. Az előzetes teszteken tapasztalt hibák miatti visszahívást megalázónak nevezte.

Koh abba nem ment bele, hogy mi volt az oka a sietségnek, de több mint valószínű, hogy az iparági versengés állhat a háttérben. Igaz ugyan, hogy már így sem a Samsung lett volna az első gyártó, amelyik ilyen típusú mobilt dob piacra, de a Royole terméke egyáltalán nem kiforrott és biztosan nem fog semmiféle komoly szerepet játszani a szegmens további alakulásában. Sokkal fontosabb lett volna a dél-koreaiaknak, hogy a komolyabb riválisok előtt debütáljanak. Ez egyébként érdekes módon még mindig nem lehetetlen, hiszen a sok egyéb gonddal küzdő kínai Huawei esetében sem úgy alakulnak a dolgok, ahogy azt korábban eltervezték.

Ugyanakkor az továbbra sem világos, hogy végül mikor kerülhet a boltok polcaira a Galaxy Fold (ha egyáltalán). Koh ezzel kapcsolatban nem osztott meg új információkat az újságírókkal. Annyit azonban elárult, hogy a több mint kétezer előzetesen kiküldött készülék problémáit már azonosították. Az azonosítás és a kijavítás persze két teljesen eltérő dolog.

Kanyargós, rögös út

A Fold kálváriájának minden stációját már felsorolni sem könnyű. A 2000 dolláros árszintre belőtt és februárban bemutatott mobilt előzetesen tesztelő újságírók egyre-másra adtak hírt különböző anomáliákról és hibajelenségekről. Volt, ahol megtört a kijelző, vagy úgy villódzott, hogy nem lehetett már használni. A cég egy (rövid) ideig igyekezett a nem megfelelő használatra kenni a dolgot, de aztán gyorsan lefújták a Fold piacra dobását.

Aztán teltek a hetek, és csak az előrendelések törlése jelentette az új információt. A gyártó ugyan többször ígérte, hogy előáll az új megjelenési dátummal, de mindebből egyelőre csak annyit lehet leszűrni, hogy júliusban biztosan nem kerül boltokba a készülék.

Érdekesség, hogy az elnök-vezérigazgató mostani megnyilatkozása alapján sem tűnik túl közelinek az (újra)indulás, ám a hírek szerint nem is egy, hanem két másik változaton is dolgoznak a Samsung fejlesztői. Könnyen előfordulhat, hogy végül a vezetőség úgy dönt, lefújják a Fold kiadását, és rögtön a második generációval indulnak élesben.

Az pedig mindezek fényében megmosolyogtató, hogy öt évvel ezelőtti előrejelzések azt jósolták, hogy 2018-ra a piacra dobott mobilok közel fele már flexibilis kijelzővel érkezik.

Konzumer tech

SAP NOW Hungary: cápákkal indul a második nap

Beszámolónk a 2019-es SAP NOW Hungary konferencia folytatásáról, még több az intelligens vállalatokról.
 
EZ A HELYZET SIÓFOKON

SAP NOW Hungary:
szerszámkészlet az ügyfelek lenyűgözéséhez

Az SAP kétnapos rendezvénye az idén is követhető a Bitporton!

TOVÁBB A KÖZVETÍTÉSRE >

Ömlik a pénz a digitalizációval foglalkozó startupokba, de a rossz beidegződések még mindig lassítják az átalakulást.

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

Hirdetés

Nagyvállalati mesterséges intelligencia (MI) megoldások a Lenovótól

Elkezdődött a mesterséges intelligencia hajtotta gazdasági átalakulás. Az összetett technológia könnyű használatba vételét, rugalmas bővítését ígérik a Lenovo adatközponti megoldásai.

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2019 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.