Egyelőre még mindig talány, mikor kerülhet boltokba a dél-koreai cég technikai gondok miatt jegelt első hajlítható kijelzős készüléke. Viszont a hírek szerint két másik modell fejlesztése is előrehaladott állapotban van.

A tűzhöz közel lévő koreai sajtó szerint már javában dolgozik a Samsung a meg sem jelent hajlított kijelzős termékportfóliója szélesítésén. Sőt nem is egy, hanem rögtön két új változat próbálhatja meg megnyerni a vásárlók szívét. Már ha eljutnak a megjelenésig.

Toll a füledbe!

A szóban forgó, a Galaxy Fold család második generációját képviselő modell a források elmondása szerint 8 hüvelykes kijelzővel és S Pennel érkezik.  A Samsung állítólag már kérte is a beszállítóit, hogy készítsék elő egy olyan S Pen gyártását, amely belefér az új telefonba. A készülék gyártása a tervek szerint agusztusban indulhat, hivatalos bemutatátsa pedig decemberre várható. Ezek alapján a megjelenésre legkorábban 2020-ban lehet számítani.

A friss információk egybevágnak a Bloomberg korábbi értesüléseivel, miszerint a Samsung két hajtogatható telefonon is dolgozik. Akkor a vertikálisan hajtott megoldásról azt írták, hogy a hátoldalán egy külön egyhüvelykes kijelző is helyet kapott, ami az értesítések megjelenítésére szolgál összecsukott állapotban.

A tavaszi pletykák szerint a harmadik készülék viszont szakítana a másik két típus megoldásával, és az egyelőre szintén várakozó pályán rostokló Huawei Mate X-hez hasonló módon, azaz a felhasználóhoz képest kifelé lehetne összecsukni.

Lassan már megjelenhetne valami

Új és még újabb ötleteket felvonultató változatokból tehát nincs hiány, de kérdés, hogy mindezekből mikor lesz kézzel fogható, kereskedelmi forgalomba kerülő végtermék. Az év elején még úgy tűnt, hogy a Samsung lehet az első a nagy gyártók közül, amelyik képes a forradalminak remélt koncepciót boltokban kapható valósággá változtatni.

De az élet és a technológia kiforrotlansága alaposan keresztbe tett a terveknek. A 2000 dollártól induló készülékeket előzetesen tesztelő újságírók egyre-másra adtak hírt különböző anomáliákról és hibajelenségekről. Volt, ahol megtört a kijelző, vagy úgy villódzott, hogy nem lehetett már használni. A cég egy (rövid) ideig igyekezett a nem megfelelő használatra kenni a dolgot, de aztán gyorsan lefújták a Fold piacra dobását. Azóta sem tűnik úgy, hogy a mérnökök abszolválták volna a feladatot. A gyártó ugyan többször ígérte, hogy előáll az új megjelenési dátummal, de mindebből egyelőre csak annyi lett, hogy júliusban biztosan nem kerül boltokba a Galaxy Fold.

Konzumer tech

A Temu gazdája lenyomta még az Alibabát is

A gyorsan növekvő alkalmazás üzemeltetője, a PDD tavasszal tette át a székhelyét Sanghajból Dublinba, és egyelőre a szaporodó ellenőrzések sem lassítják tengerentúli terjeszkedését.
 
Hirdetés

Ráfizetünk, ha a védelmen spórolunk!

Ha a védelmen spórolunk, kiberbűncselekmény áldozatává válhatunk. A Sophos MRD (észlelő és helyzetkező) szolgáltatása védelmet nyújt.

Összeurópai szabályozás készteti a cégeket a biztonságosabb informatikai működésre, de a megvalósításhoz nemcsak technológia, hanem emberek is kellenek.
Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.