Egyelőre még mindig talány, mikor kerülhet boltokba a dél-koreai cég technikai gondok miatt jegelt első hajlítható kijelzős készüléke. Viszont a hírek szerint két másik modell fejlesztése is előrehaladott állapotban van.

A tűzhöz közel lévő koreai sajtó szerint már javában dolgozik a Samsung a meg sem jelent hajlított kijelzős termékportfóliója szélesítésén. Sőt nem is egy, hanem rögtön két új változat próbálhatja meg megnyerni a vásárlók szívét. Már ha eljutnak a megjelenésig.

Toll a füledbe!

A szóban forgó, a Galaxy Fold család második generációját képviselő modell a források elmondása szerint 8 hüvelykes kijelzővel és S Pennel érkezik.  A Samsung állítólag már kérte is a beszállítóit, hogy készítsék elő egy olyan S Pen gyártását, amely belefér az új telefonba. A készülék gyártása a tervek szerint agusztusban indulhat, hivatalos bemutatátsa pedig decemberre várható. Ezek alapján a megjelenésre legkorábban 2020-ban lehet számítani.

A friss információk egybevágnak a Bloomberg korábbi értesüléseivel, miszerint a Samsung két hajtogatható telefonon is dolgozik. Akkor a vertikálisan hajtott megoldásról azt írták, hogy a hátoldalán egy külön egyhüvelykes kijelző is helyet kapott, ami az értesítések megjelenítésére szolgál összecsukott állapotban.

A tavaszi pletykák szerint a harmadik készülék viszont szakítana a másik két típus megoldásával, és az egyelőre szintén várakozó pályán rostokló Huawei Mate X-hez hasonló módon, azaz a felhasználóhoz képest kifelé lehetne összecsukni.

Lassan már megjelenhetne valami

Új és még újabb ötleteket felvonultató változatokból tehát nincs hiány, de kérdés, hogy mindezekből mikor lesz kézzel fogható, kereskedelmi forgalomba kerülő végtermék. Az év elején még úgy tűnt, hogy a Samsung lehet az első a nagy gyártók közül, amelyik képes a forradalminak remélt koncepciót boltokban kapható valósággá változtatni.

De az élet és a technológia kiforrotlansága alaposan keresztbe tett a terveknek. A 2000 dollártól induló készülékeket előzetesen tesztelő újságírók egyre-másra adtak hírt különböző anomáliákról és hibajelenségekről. Volt, ahol megtört a kijelző, vagy úgy villódzott, hogy nem lehetett már használni. A cég egy (rövid) ideig igyekezett a nem megfelelő használatra kenni a dolgot, de aztán gyorsan lefújták a Fold piacra dobását. Azóta sem tűnik úgy, hogy a mérnökök abszolválták volna a feladatot. A gyártó ugyan többször ígérte, hogy előáll az új megjelenési dátummal, de mindebből egyelőre csak annyi lett, hogy júliusban biztosan nem kerül boltokba a Galaxy Fold.

Konzumer tech

Lepacsizott az Amazon a német versenyhivatallal, de máris jön az újabb ügy

Az online birodalom megússza a bírságot, és 30 napon belül megteszi a szükséges változtatásokat, amelyekre az év eleje óta zajló trösztellenes vizsgálat értelmében szükség lehet. Ugyanakkor az EU pont ma indított újabb, drágának ígérkező aktát.
 
Könnyen érthető, de fejlett védelmi megoldások nélkül nehezen elhárítható módszert követnek a bizalmas információk ellopására utazó kiberbűnözők.
A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2019 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.