Úgy tűnik, a vártnál tovább tart kijavítani azokat a technikai problémákat, amelyek miatt a dél-koreai gyártó 2000 dolláros újdonságát a megjelenés előtti utolsó pillanatban kellett visszatartani.

A hajlítható kijelzővel szerelt készülékektől a gyártók az okostelefonos piac felpezsdítését, megújítását remélik. Az első generációs modellek azonban az eladások helyett egyelőre csak a megoldandó problémák számát hizlalják.

Gyorsan eszkalálódott

Úgy tűnik, nem oldhatók meg egyik napról a másikra azok a hibák, amelyek a Galaxy Fold készülékek előzetes tesztjénél bukkantak fel. A Samsung tegnap levélben tájékoztatta az elővásárlásra jelentkező potenciális ügyfeleit arról, hogy bármennyire is igyekeznek, egyelőre nem tudják megmondani, mikor kezdődhet meg a majdnem 2000 dollárért kínált, hajlítható kijelzővel szerelt új modellek szállítása.

A cég korábban április 26-át tűzte ki a premierre, ám a nagy csinnadrattából kínos visszavonuló lett, mert a korai tesztre kiadott mobilok közül többnél súlyos problémák merültek fel. Egyes felhasználóknál a készülék megtört, vagy úgy villódzott, hogy nem lehetett már használni. Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy a tesztelők sem voltak minden esetben topon. A hibák egy része ugyanis azután keletkezett, hogy a tesztelő eltávolította a kijelzőt védő speciális műanyag fóliát. Pedig a Samsung külön fel is hívja a figyelmet, hogy ennek a védőrétegnek az eltávolítása a kijelző sérüléséhez vezethet.

A hibajelenségekről szóló beszámolók gyorsan bejárták a netet, a gyártónak pedig sürgősen lépnie kellett. A Samsung első reakciója az volt, hogy ugyan minden problémát alaposan ki fognak vizsgálni, de a készülék gyártási ütemtervén nem módosítanak, mert olyan nagy rá a kereslet. Egy napra rá azonban már a Galaxy Fold bemutatójának, majd nem sokkal később a telefon piacra dobásának elhalasztását is bejelentették, mégpedig határozatlan időre. Samsungnál akkor azt ígérték, hogy két héten belül pontosítani fogják a megjelenést.

Hamarosan jelentkezünk - de tényleg!

Ez az említett két hét járt le most, ám a jelek szerint nem kerültünk közelebb a megoldáshoz. A Samsung ügyfeleknek küldött tájékoztatásában az elcsépelt PR-panelek mellett kevés konkrétumot találni. Annyi biztos, hogy megjelenési dátum továbbra sincs, ami egyre inkább azt a feltételezést erősíti, miszerint nem csupán egyedi esetekről, vagy gondatlan felhasználói magatartásról van szó, hanem minden bizonnyal tervezési hiba áll a háttérben. Utóbbit viszont tényleg nem lehet egy-két héten belül orvosolni.

A Samsung most már nagyon óvatosan fogalmaz, és a következő tájékoztatást az "elkövetkező hetekre" ígéri, ami ugye kellően rugalmasan értelmezhető időtáv. Azok a vásárlók, akik esetleg ennyi hercehurca után elege lett a Galaxy Foldból, egyszerű lemondási lehetőséget is biztosít a gyártó. Sőt a levélből az is kiderül, hogy amennyiben a telefon május végéig sem érkezne meg, akkor minden előrendelést automatikusan törölnek a rendszerükből. A még így is kitartó ügyfeleknek pedig külön jelezniük kell, hogy továbbra is fenntartják vásárlási szándékukat.

 

Konzumer tech

A befektetőknek kezd elegük lenni a Tesla önvezetős marketingjéből

Egy újabb baleset ismét megnyomta a Tesla részvényárfolyamát, a profitról szóló ígérgetést az önvezető technológia bizonytalansága is beárnyékolja.
 
Ha nem sikerül megválaszolni azokat a biztonsági kihívásokat, amelyek az informatikai fejlesztések még mélyebb integrációjával járnak, nem teljesedhet ki a gyártóipar negyedik forradalmát elhozó trend. Lehetőségek és buktatók.
A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.