A hazai leányvállalat mai közlése szerint Christopher Mattheisen veszi át a Microsoft Magyarország irányítását.

A Magyar Telekomtól pár hónapja leköszönt Christopher Mattheisen lesz március 4-től a Microsoft Magyarország új ügyvezető igazgatója - közölte az informatikai nagyvállalat hazai képviselete.

Az Egyesült Államokban született topmenedzser még a rendszerváltáskor érkezett Magyarországra, majd némi kitérőt követően az elmúlt évtizedek egyik meghatározó alakja lett a hazai telekommunikációs és informatikai szektorban. Ott volt a Westel 900 alapításánál marketing és értékesítési igazgatóként, majd hasonló területekért felelt több más európai mobil szolgáltatónál. 2002-ben tért vissza Magyarországra, hogy átvegye a Magyar Telekom vezetékes üzletágának vezetését. 2006-ban vezérigazgatóvá nevezték ki. Ezt a pozíciót 12 éven át, tavaly nyári távozásáig töltötte be.

A mostani kinevezés kapcsán kiadott közlemény idézi Christopher Mattheisent, aki arra szeretne törekedni, hogy a cég fókuszába tartozó, a technológiai fejlődés szempontjából meghatározó területeken (felhő, big data, dolgok internete, mesterséges intelligencia stb.) a magyar vállalkozások és szervezetek maximálisan kiaknázhassák az ezekben a technológiákban rejlő lehetőségeket.

Mozgalmas évek

A Microsoft Magyarországnak tavaly nyár óta nem volt kinevezett vezetője, miután az ügyvezető igazgatói posztról lemondott a tisztséget három éven keresztül vivő Szentkuti Gabriella. A lépés hirtelenségéről árulkodott, hogy a hazai képviselet mostanáig nem talált végleges embert a posztra. (Az ügyeket megbízott vezetőként a nagyvállalati üzletágat irányító Bábel Gabriella vitte.)

A Szentkuti-éra egyik fontos történése volt az a 2017 végén történt átalakítás, amely egy korrupciógyanú miatt indított belső vizsgálat eredménye lett. Ennek következtében a hazai vállalat többek között három nagy partnerével is megszakította az együttműködést. Tavaly augusztusban pedig az is kiderült, hogy az amerikai igazságügyi minisztérium és a SEC is vizsgálja a cég magyarországi állami szoftverértékesítéseit.

Közösség & HR

Újfajta játékban zárkózott fel hozzánk a mesterséges intelligencia

A teljesinformációs játékokban az MI már hosszú ideje jól teljesít, de a DeepMind most kifejlesztett egy olyan modellt, amelyik a legmagasabban jegyzett embereket is elveri a Stratego nevű társasjátékban.
 
Bár az 5G-s beruházások megtérülését biztosító alkalmazási területeket még a szolgáltatók és az ügyfelek is keresik, a fejlesztési kényszer megvan, mert aki ebből kimarad, lemarad.

a melléklet támogatója a Yettel

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.