Az ügyvezetői igazgatói posztot három évig betöltő Szentkuti Gabriella hirtelen távozik. Utódját egyelőre nem nevezte meg a magyar leányvállalat.

Szűkszavú közleményben tudatta a nyilvánossággal a Microsoft Magyarország, hogy a cég első számú embere a pénzügyi év lezárását követően leköszön pozíciójáról. Mivel a cég júliusban kezd új üzleti évet, így ez praktikusan azonnali váltást jelent. A sajtóközlemény tanúsága szerint Szentkuti Gabriella saját kérésére válik meg az ügyezető igazgatói széktől.

Az első női vezető

Szentkuti Gabriella négy évvel ezelőtt csatlakozott a magyarországi Microsofthoz mint stratégiai igazgató. A több évtizedes múlttal rendelkező szakember aztán rövid idő alatt a leányvállalat első számú embere lett. A kinevezés nem csak a gyorsaság miatt volt érdekes, hanem azért is, mert Szentkuti lett az első nő, aki ügyvezetőként irányíthatta a hazai operációt. (A Microsoft Magyarországnál amúgy meglehetősen jól állnak a hölgyek a felső vezetés tekintetében, hiszen a kilenc topmenedzser között mindössze három férfi van.)

A távozó ügyvezetővel kapcsolatban a közlemény kiemeli, hogy az elmúlt három évben végzett munkája hozzájárult a magyar leányvállalat kiváló eredményeihez, irányítása alatt a felhőszolgáltatások használata ugrásszerűen megnövekedett a piacon. Vezetése és üzleti kezdeményezései jelentős szerepet játszottak a hazai ügyfelek és szervezetek korszerűsítésének felgyorsításában és digitális transzformációjuk elősegítésében.

Amit a közlemény nem említ, de mindenképpen fontos történés volt a cég elmúlt három éve alatt, az a tavaly decemberi átalakítás, amely egy korrupciógyanú miatt indított belső vizsgálat eredménye lett. Ennek következtében a hazai vállalat három nagy partnerével is megszakította az együttműködést.

Szentkuti Gabriella utódját a későbbiekben jelenti be a vállalat.

Közösség & HR

Újfajta játékban zárkózott fel hozzánk a mesterséges intelligencia

A teljesinformációs játékokban az MI már hosszú ideje jól teljesít, de a DeepMind most kifejlesztett egy olyan modellt, amelyik a legmagasabban jegyzett embereket is elveri a Stratego nevű társasjátékban.
 
Bár az 5G-s beruházások megtérülését biztosító alkalmazási területeket még a szolgáltatók és az ügyfelek is keresik, a fejlesztési kényszer megvan, mert aki ebből kimarad, lemarad.

a melléklet támogatója a Yettel

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.