A vezérigazgató július 1-i hatállyal lemond, és távozik a Magyar Telekomtól.

Lemondott július 1-i hatállyal Christopher Mattheisen, aki 2006. óta tölti be a Magyar Telekom vezérigazgatói posztját. A Magyar Telekom Igazgatósága április 23-i ülésén a vezérigazgató munkaszerződésének megszüntetéséről döntött. Mattheisen ugyanakkor távozik a vállalat Igazgatóságából is. Utóda Rékasi Tibor, aki jelenleg a Magyar Telekom lakossági szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettese.

Rékasi Tibor jelenlegi pozícióját Szabó Melinda veszi át, aki néhány év kitérő után tér vissza a Telekomhoz, ahol 2013 végéig a lakossági területért felelős marketingigazgató volt. Szabó Melinda a közelmúltig a Vodafone kis- és középvállalatokért felelős értékesítési és marketingvezetője volt.

A vállalat közleménye szerint Christopher Mattheisen a jövőben saját vállalkozásokkal kíván foglalkozni.

Extra hosszú idő a csúcson

Christopher Mattheisen 2006 decembere óta a Magyar Telekom vezérigazgatója, igazgatóságának tagja és hosszú ideig elnöke is volt. A bloomingtoni Indiana Egyetemen és a Columbia Egyetemen folytatott közgazdasági tanulmányokat. 1990-ben jött Magyarországra, amikor egy stratégiai tervezéssel és üzleti tanácsadással foglalkozó céget hozott létre. 1993-ban a U.S. West International marketingvezetőjeként több magyar, lengyel és cseh mobilszolgáltató elindításában vett részt. 1993 és 1996 között a Westel 900 marketing- és értékesítési igazgatója. 1995-tól öt év kitérő következett: dolgozott Lengyelországban a PTC Era GSM-nél, majd Nagy-Britanniában a MediaOne-nál és a BT Cellnetnél. 2002 szeptemberétől a Magyar Telekom lakossági szolgáltatások üzletágát, majd 2005-től a vezetékes szolgáltatások üzletágat irányította vezérigazgató-helyettesként.

Utóda, Rékasi Tibor 2017 januárja óta felel a vállalatnál a lakossági szolgáltatásokért vezérigazgató-helyettesként. Pályáját az Integránál kezdte, majd az Unisys következett. Az ezredfordulótól kezdve nyolc éven át dolgozott a Cisco kötelékében, utolsó évében country managerként. 10 éve csatlakozott a Telekom Csoporthoz, először az IQSYS Zrt. ügyvezető igazgatójaként, majd a T-Systems Magyarország értékesítési vezérigazgató-helyettese és 2013-tól vezérigazgatója volt.

Közösség & HR

Újfajta játékban zárkózott fel hozzánk a mesterséges intelligencia

A teljesinformációs játékokban az MI már hosszú ideje jól teljesít, de a DeepMind most kifejlesztett egy olyan modellt, amelyik a legmagasabban jegyzett embereket is elveri a Stratego nevű társasjátékban.
 
Bár az 5G-s beruházások megtérülését biztosító alkalmazási területeket még a szolgáltatók és az ügyfelek is keresik, a fejlesztési kényszer megvan, mert aki ebből kimarad, lemarad.

a melléklet támogatója a Yettel

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.