A Bosch és a Daimler együttműködéséből született meg az az úttörő szolgáltatás, amely negyedik szintű önvezető képességekkel rendelkező autókra épül.
Hirdetés
 

Miután a helyi hatóságok áldásukat adták rá, megkezdődhet a közel ötévnyi fejlesztői munkával megalkotott önparkoló rendszer tesztje éles környezetben. Aki ki szeretné próbálni, annak sajnos a Stuttgartban található Mercedes-Benz múzeum garázsáig kell menni.

Negyedik sebességbe kapcsoltak

Az autógyártó Daimler és az alkatrészeket szállító Bosch közös fejlesztése 2015-től zajlik. A rendszerhez a járműtechnológiát a Daimler, míg az azt támogató infrastruktúrát a Bosch adja. Bár ma már taxiktól kezdve  buszokon át egészen a kamionokig bezárólag sokféle önvezető rendszer állt szolgálatba a világ számos pontján, a német projekt különlegességét az adja, hogy itt már valódi 4-es autonómiaszintű járművek teszik a dolgukat.
 

Az International Society of Automotive Engineers (SAE) 0-tól 5-ig határozott meg szinteket az önvezető autók technológiai kereteivel kapcsolatban, amit ma már nemzetközi szabványként kezelnek. Ezek közül a SAE 2 és 3 mutat túl a megszokott kisegítő lehetőségeken (tolatóradar, sávtartást segítő rendszer stb.) és képes aktívan irányítani a vezetést, míg a 4-es szint az emberi beavatkozás lehetőségével, az 5-ös pedig anélkül jelent teljes autonómiát a járművek közlekedésében.


A technológia az önvezető képességekkel felvértezett Mercedes-Benz mellett egy telefonos alkalmazást igényel. Ha a vendég megérkezik a múzeumba, csak ki kell szállnia a kocsiból és egy gombnyomással utasítani a járművet, hogy keressen magának helyet. Ezt a gép a parkolóban kihelyezett szenzorokkal kommunikálva képes megtalálni, majd ha vége a programnak, ugyanígy vissza is gurul a "gazdát" felvenni.

Ember már nem is kell

A rendszert egyébként már 2017 nyarától tesztelik a parkolóban, tavaly pedig már a látogatóknak is megengedték a kipróbálását. Ám egészen mostanáig ehhez szükség volt egy biztonsági (humán) pilótára is, aki a volán mögött ülve figyelte a működést, és szükség esetén be is avatkozhatott. A 4-es szintű tesztfázis viszont már nem igényel emberi jelenlétet, elég, hogy kívülről tudják monitorozni a működést. 

A felek a teljes körű tesztlehetőség megszerzésétől azt várják, hogy sok tapasztalatot kapnak a technológia működtetésével kapcsolatban, ami értelemszerűen felgyorsíthatja és megkönnyítheti az egyéb önvezető projektek fejlesztését is. 

Cloud & big data

A koronavírus kifektette a kereskedők mesterséges intelligenciáit

Olyan tömegben kezdtek az emberek egyik napról a másikra új termékcsoportokra keresni, hogy az automatizált folyamatokat irányító algoritmusok nem tudták követni.
 
A biztonság kiszervezéséhez komoly bizalmi tőke kell, ami lassan épül fel, de tartósabb is, mint a betyárbecsület.

a melléklet támogatója a Euro One

Hirdetés

Így érdemes kialakítani a biztonságfelügyeletet

A jó példákért nem kell messze menni. Az alábbiakban csupa magyarországi bevált gyakorlat következik.

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Mi köze az IBM licencszerződések apró betűs kitételeinek ahhoz, hogy a Microsoft Windows Server 2008 életciklusának végéhez ér? Rogányi Dániel (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.