Az informatikai, távközlési és elektronikai cégek érdekképviseletét zászlajára tűző szervezetet már csak augusztus végéig irányítja Laufer Tamás.

Távozik az IVSZ – Szövetség a digitális gazdaságért éléről Laufer Tamás, aki 2010 májusa óta töltötte be ezt a pozíciót. A leköszönő elnök a jövőben továbbra is segíteni fogja a szervezet munkáját - közölte az érdekvédelmi szövetség. Laufer munkájával a tagság is elégedett lehetett, hiszen tízévnyi elnöksége alatt mindössze egyszer kapott komolyabb kihívókat. 2013-ban váratlanul és meglehetősen furcsa körülmények között négyen is bejelentkeztek az elnöki pozícióra, Hegedüs Gábor, a Kancellár.hu akkori vezérigazgatója, Papp Péter, a Kancellár.hu elnöke, Papp István, a Microsoft Magyarország akkori ügyvezető igazgatója, valamint Budafoki Róbert, aki akkor a T-Systems Magyarországot irányította.

Eredményes évtized

Az IVSZ közleménye szerint Laufer Tamás vezetésével az IVSZ az ország legmeghatározóbb szakmai szervezetévé vált, amely az elmúlt évtized alatt a digitalizáció fontosságának hangsúlyozásával, azt a gazdaság fejlődésének fókuszba állításával jelentős eredményeket ért el. Az elnökség, a munkacsoportok, a tagság, illetve az IVSZ iroda elmúlt évtizedes közös munkája nyomán átfogó stratégiák, szakmai alapdokumentumok, programok születtek és olyan rendezvények keltek életre, amelyek képesek voltak elindítani, segíteni, majd egyre gyorsítani a magyar gazdaság digitalizációját.

A leköszönő elnök azt emelte ki, hogy az eltelt időszakban informatikai ágazati szövetségből a digitalizáció szövetségévé vált a szervezet, miközben teljes ágazatok digitalizációjának megszületésénél bábáskodtak. Laufer ugyancsak fontosnak tartotta megemlíteni az informatikusok képzését, a teljes lakosság és a KKV-k digitális képességének fejlesztését támogató programok ösztönzését.

Sok más szervezet és csoportosulás mellett a Laufer vezette IVSZ is szót emelt az internetadó bevezetése ellen. Végül a kormány a tiltakozási hullám hatására némi habozás után visszavonulót fújt, amivel a szervezet szerint hatalmas akadály hárult el az ország digitális fejlődése elől.

Az elmúlt évtizedben látott napvilágot a Digitális Oktatási, Export, valamint Agrár Stratégia, amelyek meghatározó, több évre szóló szakmai dokumentumokként a mai napig alakítják a szakmai szervezetek, a kormányzat, illetve a piac munkáját és szemléletmódját. A meghatározó mozzanatok közé tartozik az IVSZ digitális gazdaság súlyának mérésére irányuló kutatása, amely az elmúlt években kétszer is hasznos és értékes adatokkal segítette a tagokat, valamint a piac szereplőit. Az IVSZ számos kiemelt szakmai projektben vett, illetve jelenleg is vesz részt a digitális oktatás, munkaerő, az innováció, az Ipar 4.0, valamint a felnőttképzés területén.

Segítség járvány idején

A közleményben külön kiemelik, milyen komoly hatással volt a szervezet életére, munkájára a koronavírus-járvány. Az IVSZ, illetve annak tagsága egy széleskörű összefogás elindításával, szakmai kutatással, javaslatokkal segített a koronavírus-járvány kapcsán a piaci és a kormányzati szereplőknek. Laufer Tamás személyesen vett részt az EU koronavírus-járvány kapcsán életre hívott szakmai bizottságának munkájában, ahol közvetlenül adta át tapasztalatait, tanácsait az EU vezetőinek a piac újraindításával kapcsolatban.

Laufer Tamás az IVSZ augusztus végén esedékes éves közgyűléséig végzi elnöki tevékenységét, azt követően pedig a tervek szerint tiszteletbeli elnökként, vagy akár elnökségi tagként segítheti tovább a szakmai szervezet munkáját.

Közösség & HR

Melyik városban működik a legtöbb megfigyelő kamera?

A legjobban bekamerázott városok globális toplistáján 20-ból 18 kínai települést találunk, és a világ összes ilyen megfigyelő eszközének is több mint a fele működik Kínában.
 
Hirdetés

Van olyan tanácsadó, aki pénzt hoz?!

Pedig külső szemlélőként csak annyit mutat meg, hogy miből van hiány és miből van fölösleg. Ám ha szoftverlicencekről van szó, ez százmilliókat is érhet – megtakarításban.

Érdemes-e használt szoftvert venni a vállalatnak? És ha igen, hogyan? Egy biztos, nem úgy, mint egy használt autót.

a melléklet támogatója az IPR-Insights

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.