Jászai Gellért vállalata a Spacenet Zrt. 70 százalékát vette meg. A felvásárolt cég a Cisco Gold minősítésű partnere és a DataCenter Group kizárólagos magyarországi képviselője.

Adásvételi szerződést írt alá a 4iG a Spacenet Zrt. 70 százalékos, többségi irányító befolyást biztosító részvényeinek megszerzésére, tájékoztatta a BÉT-en közzétett közleményében a befektetőket a tőzsdei cég. A tranzakció a Gazdasági Versenyhivatal versenyfelügyeleti eljárását követően zárul le. A vételárról a közlemény nem ad információt.

Ahhoz képest, hogy a Spacenet 2018-ban alakult, mára komoly üzleti sikereket ért el. A mindössze 20 főt foglalkoztató, hálózati, IT-biztonsági, kollaborációs és adatközponti infrastruktúra megoldások megvalósításával, üzemeltetésével, automatizálásával, illetve támogatásával foglalkozó cég árbevétele 2020-ban meghaladta az 5,1 milliárd forintot, az EBITDA-ja 600 millió forint volt.

Működése néhány éve alatt a Cisco Gold fokozatú partnerévé vált, és alapítása óta kizárólagos képviselője Magyarországon a német DataCenter Group adatközponti alapinfrastruktúra-szállítónak. A tavalyi bevétel még úgy is szép üzleti teljesítmény, hogy a Spacenet jogelődjét, a Spacenet Kft.-t 2015 novemberében alapították, de tényleges tevékenysége csak 2017 márciusában indult, majd 2018 novemberében átalakult Zrt-vé.

A 4iG célja az akvizícióval, hogy fejlessze a Cisco-alapú hálózatok tervezésével, kivitelezésével és üzemeltetésével kapcsolatos kompetenciáit, bővítse hálózatbiztonsági tevékenységeit, illetve megalapozza az adatközpont alapinfrastruktúra fejlesztéseket a cégcsoportnál, írja a közlemény. (A Ciscónak több Gold partnere is van Magyarországon, például a T-Systems, a 99999 Informatika Kft. és az S&T.) A Spacenet a Cisco termékei mellett foglalkozik például a Checkpoint, az F5 Networks, a Dell EMC, a HP és a Meraki megoldásaival is.

Folyamatosan vásárolnak

Jászai Gellért 2019-ben vette át a 4iG vezetését, majd 2020 július elején többségi tulajdont is szerzett a cégben. Vezetése alatt nem kis részben a közbeszerzési piacon elért sikerei hatására a 4iG megközelítette a hazai integrátori piac legnagyobb szereplőjét, a T-Systemset. Folyamatosan terjeszkedik, az idén a Spacenet már a harmadik felvásárlása. Február elején az IT-outsourcing szolgáltatásokat kínáló Poli Computer PC Kft. száz százaléka, majd a hónap végén a Hungaro DigiTel többségi részesedése is a tulajdonába került.

Tavaly vásárolta meg a kiberbiztonsági megoldásokat szállító TR Consult Kft.-t, majd az INNObyte Zrt. és leányvállalata, az Innoware Kft. 70 százalékát, illetve többségi tulajdonosa lett a New Space Industries Zrt.-nek is, amely  2024-ben geostacionárius pályára szeretné állítani Magyarország első kereskedelmi, valamint kormányzati és tudományos kutatási feladatokra is alkalmas műholdját.

Piaci hírek

Az Apple hurcokodni próbál Kínából

Már nekik is sok lesz, ami az utóbbi időben a "világ gyárában" történik, így a termelésben egyre inkább Indiára és Délkelet-Ázsiára támaszkodnának.
 
Veszélyek garmadája bújik meg a webes alkalmazások és az alkalmazásprogramozási interfészek közötti forgalomban. Ezek kiszűrésére és hatástalanítására szerencsére egyre hatékonyabb eszközökkel rendelkezünk.

a melléklet támogatója a Balasys

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.