A Facebook Paper a hírolvasó appokhoz hasonló látványvilággal ejtené rabul a felhasználókat.

A Facebook köszöni, jól van: a pénzügyi eredmények a legutóbbi időszakban is jól alakultak, így nem véletlen, hogy az új mobilos alkalmazás bejelentését mostanra, megjelenését pedig a közösségi oldal 10. évfordulójára időzítette Zuckerberg csapata.

Veszi a lapot, aki veszi a lapot

A Facebook alkalmazásfejlesztő stúdiójának (Creative Labs) első munkája Paper névre hallgat és a bemutató megtekintése után nehéz nem a Flipboard hírolvasóra asszociálni. Az alkalmazás rendkívül látványosan, folyamatosan, magazinszerűen (és egyelőre reklámok nélkül) tárja használója elé az ismerősök megosztásait, elolvasott, lájkolt cikkeit, kiposztolt videóit, de az alkotók szerint jóval többről van szó egy felcicomázott Facebook appnál.

A megszokott alkalmazás mellett, annak kiegészítéseként (is) használható Paper lehet a ráérős facebookozók játszótere, hiszen a fejlesztők szerint ez az felület, ahol érdemes több időt eltölteni. Az alkalmazásból az utolsó pixelig száműzték a már unalomig ismert gombokat, ikonokat, és véget vetettek a végtelen görgetésnek is, amit gesztus alapú kezelésre cseréltek le. A posztok szerkesztőfelülete is teljesen átalakult, aminek eredményeképpen már szerkesztés közben, valós időben láthatjuk, hogy ismerőseink mit fognak látni belőle a Paper appon belül.

Csak szűk körben startol el

Az Üzenőfal ilyen jellegű megjelenítése a HTC BlinkFeed hírfolyamához hasonlít a legjobban, már csak azért is, mert a barátaink által megosztott tartalmakon kívül magunk szabhatjuk meg, hogy milyen témájú cikkeket szeretnénk olvasni. A kártyák formájában megjelenített témakörök (pl. fotózás, sport, gasztronómia, dizájn) mozgatásával a felhasználó egy saját magazint hozhat létre, amely nem csak a facebookos ismerőseink, hanem a Facebook szerkesztő csapata által telik meg tartalommal. A fotók, videók megtekintése közben a teljes képernyős megjelenítés, illetve lejátszás még inkább erősíti, hogy a Paper valami különlegeset ad, miközben mindössze arról van szó, hogy egy olyan Flipboard klónt használunk, ami egyelőre csak iOS-re készült el.

A Facebook teljes erejével azon van, hogy a mobilról érkező látogatókat körbeudvarolja, aminek első, de félresikerült jele a Facebook Home alkalmazás volt. A Paper már sokkal kifinomultabb, átgondoltabb próbálkozás, amivel megvan az esély arra, hogy a napi 556 milliónyi mobilos látogatót a lehető leghosszabb ideig ott tartsák az applikációban. Eleinte azonban messze nem lesznek ennyien az új alkalmazás használói, mivel az február 3-tól kizárólag az USA-ban válik letölthetővé, de további korlátozást jelent, hogy csak iOS-re, azon belül iPhone-ra lesz elérhető.

Egyelőre nem tűnik sokkolóan okosnak a Gemini mesterséges intelligencia

Ahogy az lenni szokott, a Google közzétette, a felhasználók pedig azonnal rászálltak az új technológiára, amit sikerült is buta hibákra késztetniük.
 
Ez a kkv-k problémája világszerte. A megoldásszállítók pedig rendszer a széttagoltságra, a sok egyedi igényre, és az ebből eredő magas fejlesztési és támogatási költségekre panaszkodnak.

a melléklet támogatója a Yettel

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.