Miután a GVH szeptember 17-én kiadott határozatában jóváhagyta, hogy a vállalat a 4iG tulajdonába kerüljön, tegnap a felvásárlás pénzügyi részét is lezárták.

Jelentőségéhez és nagyságához mérten villámgyorsan lezárult az Invitech felvásárlása. Az új tulajdonos 4iG és az Invitech tegnap bejelentette, hogy a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) múlt heti jóváhagyását követően a tranzakció pénzügyi zárása is megtörtént. "Az akvizícióval a 4iG újabb jelentős lépést tett annak érdekében, hogy az informatika mellett a telekommunikációs piacon is az egyik meghatározó szereplővé váljon Magyarországon, illetve a régióban" – áll a sajtóközleményben.

A 4iG szeptember 13-án jelentette be, hogy megállapodott a telekommunikációs cég felvásárlásáról annak tulajdonosával, a ciprusi bejegyzésű Rotamona Limiteddel. A GVH, amelyhez a következő napon érkezett be a jóváhagyási kérelem, az összefonódások vizsgálatára vonatkozó 8 napos határidőt sem kivárva, szeptember 17-én adta ki az engedélyt.

Mit vett a 4iG?

Az Invitech a magyar telekommunikációs és informatikai szolgáltató hálózati piac egyik jelentős szereplője. 600 munkavállalójával mintegy 5000 ügyfelet szolgál ki, és 23 ezer végfelhasználó IT-eszközét üzemelteti. Az Inviteché az ország második legnagyobb, 11 ezer kilométer hosszú optikai gerinchálózata, valamint van öt saját adatközpontja is – infrastruktúraszolgáltatásait az összes hazai mobilszolgáltató igénybe veszi.

Megszerzésével a 4iG már az infokommunikációs szolgáltatások több területén is az egyik vezető szereplőnek számít Magyarországon.

"Stratégiai befektetésként tekintünk az Invitechre, amely Magyarország egyik vezető telekommunikációs és távközlési infrastruktúra szolgáltató vállalata. A társaságnál dolgozó munkatársak szaktudására, a vállalat professzionális szolgáltatásaira alapozva szeretnénk a jövőben tovább építkezni a hazai és nemzetközi piacon. Támogatjuk a társaság menedzsmentjét és elkötelezettek vagyunk minden ügyfelünk magas minőségű kiszolgálása mellett" – idézi a közlemény Jászai Gellértet, a 4iG Nyrt. elnök-vezérigazgatóját.

Az Invitech vezérigazgatója, Gerald Grace olyan szakmai befektetőként beszélt a 4iG-ről, melynek határozott piaci stratégiája van a távközlési és az infokommunikációs piacon. A két cég szolgáltatási portfóliója jól kiegészíti egymást, így jelentős keresztértékesítési lehetőségeket is teremt – mondta a vezérigazgató.

 
4iG - Invitech
Infogram


A 4iG jövedelmező vállalathoz jut: az Invitech EBITDA-ja 80 százalékkal haladja meg a 4iG-jét, miközben bevétele kevesebb mint fele (lásd a táblázatot).

Komoly távközlési portfólió körvonalazódik

Arra a közlemény is kitér, hogy a 4iG tavasszal az Antenna Hungáriával közösen jelentett be expanziós terveket, valamint hogy Jászai vállalata még az idén többségi tulajdont szerezhet a jelenleg állami szolgáltatóban. Emellett tavasszal jelentkeztek be a DIGI teljes magyar portfóliójára is, melynek szintén fontos szerepet szánnának az Antenna Hungáriával közösen tervezett nemzeti távközlési platform létrehozásában.

Piaci hírek

Fél Ausztráliát letölthették egy hekkertámadásban

A kontinensnyi ország második legnagyobb telkójánál történt súlyos incidens. A vizsgálatok még tartanak, de akár 10 millió ügyfél személyes adata is illetéktelen kezekbe kerülhetett.
 
Hirdetés

Budapestre jön és munkatársakat keres az Innovecs

A cégek digitális transzformációját segítő, szédítő tempóban növekvő vállalatnál kiemelt figyelmet fordítanak a csapattagok igényeire és jólétére.

Hirdetés

A munkaerő képzése a vállalat sikerének egyik záloga

A piaci versenyben az a cég tud élen maradni, amely lépést tart a fejlődő technológiával. Ez azonban csak megfelelően képzett alkalmazottakkal lehetséges.

Ahogy megindult az IT-szakemberekért a harc a munkaerőpiacon, úgy váltak egyre szofisztikáltabbá a képzést végző intézmények szolgáltatásai.

a melléklet támogatója a Green Fox Academy

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.