A 12 év után visszavonuló vezérigazgató a Prezi igazgatótanácsi elnöke marad, de a továbbiakban a vállalkozói lét és az aktivizmus integrációjára törekedne.

A Prezi társalapítója, Árvai Péter a Facebookon jelentette be visszavonulását a vezérigazgatói tisztségből, amit felkérésének megfelelően a társaság eddigi működési igazgatója, Jim Szafranski vesz át tőle. Árvai a jövőben az igazgatótanács elnökeként segítené a Prezi munkáját, de a bejegyzés értelmében pedig a vállalat is készen áll a változásra, mivel rendelkezik a további növekedését megalapozó termékkel (Prezi Video) és olyan vezetőkkel, akik képesek lesznek megőrizni az egyes irodák (San Francisco, Budapest, Riga, Berlin) kultúráját.

"Mint sok vállalkozónak, nekem is a fő hajtóerőm, hogy valami olyan dolgon dolgozzak, ami elhozza azt a változást, amit a világban szeretnék látni. Két személyes tapasztalat is ebbe az irányba terelt. Egyrészt látni a szüleim egész életükön át tartó küzdelmét azért, hogy magyarországi bevándorlóként beilleszkedjenek a svéd társadalomba. A ‘80-as években melegként felnőve pedig annak megélése volt rám óriási hatással, hogy a társadalom szerint mennyivel kevesebbet érnek a melegek.

Ezek motiváltak arra, hogy megváltoztassam az uralkodó narratívát arról, hogy mi az elfogadott emberi érték. Arra törekedtem egész életemben, hogy segítsek az embereknek egymás megértésében. Mindezt két tevékenységen - a vállalkozói léten és az aktivizmuson keresztül. Most azonban integrálni akarom ezt a kettőt" – olvasható a bejegyzésben, amelyből az is kiderül, hogy olyan megosztó témák feldolgozásáról van szó, mint a klímaváltozás, a szűnni nem akaró diszkrimináció és a lehetőségek vagy az emberi méltóság hiánya.

Itthonról is elérhető lehet a világsiker

Árvai a Prezi Videót a bolygó egyik leggyorsabban fejlődő videós eszközének nevezi, ami március óta negyvenszeres növekedést produkált, és felhasználóbarát megoldásként a Zoomot vagy a Slacket is jobbá tette. A tavaly novemberben bemutatott új platform lehetővé teszi az előadók és a vizuális tartalmak egyszerre, valós időben történő megjelenítését, az élő közvetítések mellett pedig a szerkesztett videók készítésére is alkalmas. Ezzel az előadások olyan prezentációját biztosítja, amilyet sokan csak a tévéműsorokból ismerhettek.

Maga a Prezi 2008-as indulása óta a magyar informatikai szegmens egyik sikertörténetévé vált: felhasználóinak száma már tavaly meghaladta a 100 milliót világszerte, és a startup eddigi működése során nagyjából 73 millió dollárnyi befektetői tőkét szerzett. Három évvel ezelőtt mi is beszámoltunk a Reuters kelet-európai startupokról szóló összeállításáról, amelyben az Infogram felvásárlásán keresztül a Prezit is példának hozták fel rá, hogy a térséghez köthető cégek egyike-másika már akvizíciókon keresztül is növekedni kezdett.

Az Európai Bizottság 2014-ben Árvai Péternek ítélte az Europioneers 2014-es Év Internetes Vállalkozója (Web Entrepreneur of the Year) díját, amely a Startup Europe keretein belül jutalmazza az Unión belül induló és ott is működő, újszerő digitális megoldásokat vagy szolgáltatásokat létrehozó cégeket. A már akkor is 45 millió felhasználóval büszkélkedő Prezi ugyanabban az évben a londoni The Europas Awardsot is megnyerte a Best Founders/Co-founders, azaz a Legjobb (Társ)alapítók kategóriában.

A Prezi leköszönő vezérigazgatója legutóbb a hónap elején szerepelt a hírekben, amikor tizenegy másik magyar startup alapítóival együtt, a Google, az IVSZ és a Design Terminal támogatásával életre hívta a Startup Hungary-t. A már évekkel ezelőtt beharangozott kezdeményezés a közösségépítésen, a szemléletformáláson és az érdekképviseleten keresztül támogatná egy minél szélesebb, nem csak Magyarországon sikeres vállalkozói réteg kialakulását, rendszeres jelentésekben fogalmazva meg következtetéseit és ajánlásait is az iparág helyzetéről és lehetőségeiről.

Közösség & HR

Az amerikai hadsereg most egyetemekkel keres kiber-kecskebűvölőket

Annyira komolyan gondolják, hogy a hadsereg egyik kutatóintézete több mint 6 millió dollárral finanszíroz egy ötéves kutatási projektet.
 
Jó hír: ehhez rendelkezésre állnak a megfelelő eszközök. Az általánossá váló távmunka még jobban ráirányította a figyelmet, hogy az adatok biztosítása nem csak a cloud szolgáltatók, hanem legalább akkora részben a megrendelők felelőssége is.

a melléklet támogatója a Servergarden

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.