A 12 év után visszavonuló vezérigazgató a Prezi igazgatótanácsi elnöke marad, de a továbbiakban a vállalkozói lét és az aktivizmus integrációjára törekedne.
Hirdetés
 

A Prezi társalapítója, Árvai Péter a Facebookon jelentette be visszavonulását a vezérigazgatói tisztségből, amit felkérésének megfelelően a társaság eddigi működési igazgatója, Jim Szafranski vesz át tőle. Árvai a jövőben az igazgatótanács elnökeként segítené a Prezi munkáját, de a bejegyzés értelmében pedig a vállalat is készen áll a változásra, mivel rendelkezik a további növekedését megalapozó termékkel (Prezi Video) és olyan vezetőkkel, akik képesek lesznek megőrizni az egyes irodák (San Francisco, Budapest, Riga, Berlin) kultúráját.

"Mint sok vállalkozónak, nekem is a fő hajtóerőm, hogy valami olyan dolgon dolgozzak, ami elhozza azt a változást, amit a világban szeretnék látni. Két személyes tapasztalat is ebbe az irányba terelt. Egyrészt látni a szüleim egész életükön át tartó küzdelmét azért, hogy magyarországi bevándorlóként beilleszkedjenek a svéd társadalomba. A ‘80-as években melegként felnőve pedig annak megélése volt rám óriási hatással, hogy a társadalom szerint mennyivel kevesebbet érnek a melegek.

Ezek motiváltak arra, hogy megváltoztassam az uralkodó narratívát arról, hogy mi az elfogadott emberi érték. Arra törekedtem egész életemben, hogy segítsek az embereknek egymás megértésében. Mindezt két tevékenységen - a vállalkozói léten és az aktivizmuson keresztül. Most azonban integrálni akarom ezt a kettőt" – olvasható a bejegyzésben, amelyből az is kiderül, hogy olyan megosztó témák feldolgozásáról van szó, mint a klímaváltozás, a szűnni nem akaró diszkrimináció és a lehetőségek vagy az emberi méltóság hiánya.

Itthonról is elérhető lehet a világsiker

Árvai a Prezi Videót a bolygó egyik leggyorsabban fejlődő videós eszközének nevezi, ami március óta negyvenszeres növekedést produkált, és felhasználóbarát megoldásként a Zoomot vagy a Slacket is jobbá tette. A tavaly novemberben bemutatott új platform lehetővé teszi az előadók és a vizuális tartalmak egyszerre, valós időben történő megjelenítését, az élő közvetítések mellett pedig a szerkesztett videók készítésére is alkalmas. Ezzel az előadások olyan prezentációját biztosítja, amilyet sokan csak a tévéműsorokból ismerhettek.

Maga a Prezi 2008-as indulása óta a magyar informatikai szegmens egyik sikertörténetévé vált: felhasználóinak száma már tavaly meghaladta a 100 milliót világszerte, és a startup eddigi működése során nagyjából 73 millió dollárnyi befektetői tőkét szerzett. Három évvel ezelőtt mi is beszámoltunk a Reuters kelet-európai startupokról szóló összeállításáról, amelyben az Infogram felvásárlásán keresztül a Prezit is példának hozták fel rá, hogy a térséghez köthető cégek egyike-másika már akvizíciókon keresztül is növekedni kezdett.

Az Európai Bizottság 2014-ben Árvai Péternek ítélte az Europioneers 2014-es Év Internetes Vállalkozója (Web Entrepreneur of the Year) díját, amely a Startup Europe keretein belül jutalmazza az Unión belül induló és ott is működő, újszerő digitális megoldásokat vagy szolgáltatásokat létrehozó cégeket. A már akkor is 45 millió felhasználóval büszkélkedő Prezi ugyanabban az évben a londoni The Europas Awardsot is megnyerte a Best Founders/Co-founders, azaz a Legjobb (Társ)alapítók kategóriában.

A Prezi leköszönő vezérigazgatója legutóbb a hónap elején szerepelt a hírekben, amikor tizenegy másik magyar startup alapítóival együtt, a Google, az IVSZ és a Design Terminal támogatásával életre hívta a Startup Hungary-t. A már évekkel ezelőtt beharangozott kezdeményezés a közösségépítésen, a szemléletformáláson és az érdekképviseleten keresztül támogatná egy minél szélesebb, nem csak Magyarországon sikeres vállalkozói réteg kialakulását, rendszeres jelentésekben fogalmazva meg következtetéseit és ajánlásait is az iparág helyzetéről és lehetőségeiről.

Közösség & HR

10 év után távozik az IVSZ elnöke

Az informatikai, távközlési és elektronikai cégek érdekképviseletét zászlajára tűző szervezetet már csak augusztus végéig irányítja Laufer Tamás.
 
Már Budapesten is van olyan előadás, amit wifihálózat és mobiltelefon segítségével tettek interaktívvá.

a melléklet támogatója a TP-Link Magyarország

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.