Idén már tényleg megjelenhet a cég első kevert valóság megjelenítésére alkalmas eszköze, amit a pletykák szerint 1-2 éven belül követhet egy olcsóbb változat. Az Apple Glasses okosszemüvegből viszont úgy tűnik, nem lesz semmi.

Cupertino valószínűleg hamarosan beindítja éveken keresztül dédelgetett hadműveletét a headsetes piac meghódítására. A mostanra nagyjából egybehangzóvá érő szivárogtatások szerint néhány hónapon belül, legkésőbb nyáron debütálhat a cég csúcstechnológiás, kevert valóság megjelenítésére képes eszköze. A legújabb pletykák már nem is erről a 3000 dollár körüli áron érkező headsetről szólnak, hanem a lehetséges folytatásról és egyéb mellékszálakról.

Készül a kistestvér is

A Bloomberg tegnapi riportja alapján az Apple már fejleszt egy "kedvezőbb költségvetésű" AR/VR headsetet, amely árában inkább az iPhone szintjét másolná. Ez mondjuk még mindig elég tág sáv, hiszen az aktuálisan legújabb iPhone 14-es modellek 800-tól 1600 dollárba kerülnek típustól és kiszereléstől függően.

Tűzhöz közeli források szerint ez az olcsóbb headset hasonló kiterjesztett- és virtuálisvalóság-élményt kínál majd, mint a hamarosan érkező "súlyosabb" testvére, ugyanakkor a mérnökök igyekeznek a lehetőségek szerint olcsóbb komponensek beépítésével lenyomni az előállítási költséget. Komoly spórolást jelenthet például, hogy a tömegeknek szánt eszközökbe az iPhone-okat is hajtó csipek kerülnének, ellentétben a 3000 dolláros első változattal, amelyben Mac-szintű processzorok dolgoznak majd. Szintén karcsúsíthatja a számlát, ha a drágább modellbe épített kijelzőkhöz képest kicsit szerényebb képességű megjelenítőkkel érkezik az ifjabb generáció.

A jelenleg még korai stádiumban lévő projekt kapcsán a beszámoló arra is kitér, hogy az Apple még prototípust sem készített a modellből. Ugyanakkor a The Information arról ír, hogy a fejlesztés tavaly nagyon intenzív fokozatra kapcsolt. A Bloombergnek nyilatkozó források a lehetséges bevezetést 2024-re vagy 2025-re jósolták.

Elsötétült a szemüveg

Szintén mostani hír, hogy a jelek szerint egy jó ideig biztosan semmi nem lesz a kiterjesztett valóságra fókuszáló Apple Glassesből. Úgy túnik, Cupertino okosszemüvege még annyi esélyt sem kap, mint a Google Glass, amely egy nagyon korai kísérlet volt a témában, és annak rendje és módja szerint elsőre el is hasalt.

A szivárgó infók alapján az Apple-nél "határozatlan időre" elhalasztották az AR-eszköz bevezetését, az ezzel kapcsolatos erőfeszítéseket pedig a minimumra csavarták. Ennek magyarázata, hogy a vállalat mérnökei nem voltak képesek kifejleszteni a szükséges hardvert egy olyen könnyű viselhető eszköz előállításához, amely egy iPhone teljesítménye mellett elegendő akkumulátor-üzemidővel is rendelkezik.

Állítólag korábban a cég 2023-as dátumot tűzött ki a Glasses debütálására. Ezt első körben 2025-re halasztották, majd ezt követte a mostani, határozatlan időre szóló felfüggesztés. A Bloomberg ugyanakkor úgy tudja, az Apple az AR-szemüveget továbbra is olyan terméknek tartja, amely egy napon leválthatja az iPhone-t.

Konzumer tech

Vért, verítéket és könnyeket ígér az év

A Gartner szerint a tavalyi súlyos mínuszok után túl sok jó idén sem vár a személyi infokommunikációs piac legfontosabb termékeire.
 
Az 5G-vel indul be igazán a precíziós mezőgazdaság forradalma. Ebben nagy az egyetértés a mezőgazdasági és a távközlési szakemberek között.

a melléklet támogatója a Yettel

Létezik egy ortodox irányzat, mely szerint a jelszavak legyenek minél hosszabbak és összetettebbek, valamint cseréljük azokat minél gyakrabban. Valóban ettől lesznek a rendszereink biztonságosabbak? Pfeiffer Szilárd (Balasys) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.