Ezúttal a Bloomberg számolt be bennfentes információk alapján arról, hogy a végéhez közeledhet a sokat pletykált eszköz fejlesztése.

Lassan végéhez érhet az a sok évre visszanyúló pletykafolyam, amely az Apple érkező VR/AR headsetjéhez kötődik. Legalábbis erre jutott a Bloomberg riportere, aki heti hírlevelében arról ír, hogy rövidesen debütálhat a sokat emlegetett új eszköz.

Mark Gurman mindezt többek között a cég által nemrégiben közzétett álláshirdetések alapján következtette ki. A meghirdetett posztok ugyanis tartalomkészítői feladatok ellátására keresnek embereket, azaz az alaptechnológia már kellően kiforrott kell legyen ahhoz, hogy már a headset kezdő portfóliójára koncentráljanak Cupertinóban.

Az elemzésben szerepel továbbá (szintén az álláshirdetésekre alapozva), hogy a vállalat vélhetően egy videószolgáltatást is indíthat a headsettel összefüggésben, amiben nagy segítséget jelenthet a korábban felvásárolt NextVR szakértelme. A 2020-ban bezsákolt kaliforniai startup élő és rögzített sportesemények, koncertek virtuális valóságban történő közvetítésére és gyártására összpontosított.

Akár már januárban bemutatkozhat

Bár a Bloomberg hírlevele csak a 2023-as debütálást említi kvázi tényként, más források szerint akár már januárban megtörténhet a kevert, azaz virtuális- és kiterjesztett valóság megjelenítésére egyaránt alkalmas almás headset hivatalos bemutatkozása. A tényleges piacra lépésre azonban minden bizonnyal később, valószínűleg az Apple nyári fejlesztői konferenciájának időpontjában kerülhet sor.

A friss pletykák több szempontból is megerősítik a korábban már tudott(nak vélt) részleteket. Ilyen például az, hogy a headset több mint 10 kamerával és "a valaha volt legnagyobb felbontású kijelzővel" rendelkezik majd, és egy új, realityOS nevű operációs rendszert fog futtatni, amely az Apple megszokott alkalmazásainak (Üzenetek, Térképek, FaceTime stb.) vegyes valóságra épülő változatait fogja tartalmazni.

A név kapcsán a Reality Pro és a Reality One forog lehetséges változatként. Ami pedig az árat illeti, az valahol 2000 és 3000 dollár között alakulhat. Utóbbi alapján az Apple eszköze lényegesen drágább lesz, mint a jelenleg piacon lévő, végfelhasználóknak (is) szánt headsetek többsége. A Meta Quest 2 eszköze például 500 dollárba kerül.

Konzumer tech

Big4-tanácsadó lesz a ChatGPT: az adóbevallást is megcsinálja

Megállapodott az OpenAI és a PwC: első körben a Big4 továbbértékesíti a ChatGPT-t, illetve százezer alkalmazottja használhatja a munkájához.
 
Bejelentési kötelezettségük elmulasztása, és a szabályoknak való sorozatos meg nem felelés komoly pénzbírságot vonhat maga után.

a melléklet támogatója a Balasys IT Zrt.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.