Ezúttal a Bloomberg számolt be bennfentes információk alapján arról, hogy a végéhez közeledhet a sokat pletykált eszköz fejlesztése.

Lassan végéhez érhet az a sok évre visszanyúló pletykafolyam, amely az Apple érkező VR/AR headsetjéhez kötődik. Legalábbis erre jutott a Bloomberg riportere, aki heti hírlevelében arról ír, hogy rövidesen debütálhat a sokat emlegetett új eszköz.

Mark Gurman mindezt többek között a cég által nemrégiben közzétett álláshirdetések alapján következtette ki. A meghirdetett posztok ugyanis tartalomkészítői feladatok ellátására keresnek embereket, azaz az alaptechnológia már kellően kiforrott kell legyen ahhoz, hogy már a headset kezdő portfóliójára koncentráljanak Cupertinóban.

Az elemzésben szerepel továbbá (szintén az álláshirdetésekre alapozva), hogy a vállalat vélhetően egy videószolgáltatást is indíthat a headsettel összefüggésben, amiben nagy segítséget jelenthet a korábban felvásárolt NextVR szakértelme. A 2020-ban bezsákolt kaliforniai startup élő és rögzített sportesemények, koncertek virtuális valóságban történő közvetítésére és gyártására összpontosított.

Akár már januárban bemutatkozhat

Bár a Bloomberg hírlevele csak a 2023-as debütálást említi kvázi tényként, más források szerint akár már januárban megtörténhet a kevert, azaz virtuális- és kiterjesztett valóság megjelenítésére egyaránt alkalmas almás headset hivatalos bemutatkozása. A tényleges piacra lépésre azonban minden bizonnyal később, valószínűleg az Apple nyári fejlesztői konferenciájának időpontjában kerülhet sor.

A friss pletykák több szempontból is megerősítik a korábban már tudott(nak vélt) részleteket. Ilyen például az, hogy a headset több mint 10 kamerával és "a valaha volt legnagyobb felbontású kijelzővel" rendelkezik majd, és egy új, realityOS nevű operációs rendszert fog futtatni, amely az Apple megszokott alkalmazásainak (Üzenetek, Térképek, FaceTime stb.) vegyes valóságra épülő változatait fogja tartalmazni.

A név kapcsán a Reality Pro és a Reality One forog lehetséges változatként. Ami pedig az árat illeti, az valahol 2000 és 3000 dollár között alakulhat. Utóbbi alapján az Apple eszköze lényegesen drágább lesz, mint a jelenleg piacon lévő, végfelhasználóknak (is) szánt headsetek többsége. A Meta Quest 2 eszköze például 500 dollárba kerül.

Konzumer tech

Operátorát is kilőtte volna az MI-vezérelte drón, hogy célt érjen

Ez ilyen műfaj: ha fegyvered van, az bármikor elsülhet. És ha elsül, akár téged is eltalálhat. Különösen akkor, ha az MI ujja feszül a ravaszra.
 
Valószínűleg soha. A piackutatók szerint a felhő mellett is dinamikusan növekszik a hosting iránti igény.

a melléklet támogatója a vshosting

Létezik egy ortodox irányzat, mely szerint a jelszavak legyenek minél hosszabbak és összetettebbek, valamint cseréljük azokat minél gyakrabban. Valóban ettől lesznek a rendszereink biztonságosabbak? Pfeiffer Szilárd (Balasys) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.