Az OpenAI legalábbis nagyon büszke a DALL-E 3 képességeire, amelyeket a ChatGPT fizetős változatainak felhasználói immár szabadon próbára tehetnek.

A ChatGPT prémium ügyfelei számára már elérhető az OpenAI képszintetizáló algoritmusának legújabb verziója. A DALL-E 3 a remények szerint egy sor olyan nehéz témát is képes kezelni, amelyek az előző generációkon és más hasonló fotógeneráló modelleken rendszerint kifogtak.

Kinőtte a gyermekbetegségeket

Ilyen feltűnően nehéz terepnek számított korábban a kezek, az arcok és a szövegek korrekt megjelenítése. Nem egyszer sikerült például sokkolóan sok ujjal, vagy éppen nem megfelelő helyen kapcsolódó végtagokkal megjeleníteni embereket a gép generálta képeken. A fejlődés azonban itt is tetten érhető, és a DALL-E mellett más modellek is képesek meghökkentően kreatív alkotásokra.

Visszatérve az OpenAI bejelentésére: a cég legújabb képgenerátora immár a ChatGPT rendszerébe intgrálva segíti a felhasználókat (amennyiben azok Plus- vagy Enterprise-előfizetők). A témáról szóló blogbejegyzés több példát is hoz arra, mennyire egyszerű szöveges utasításokkal munkára fogni DALL-E-t, "aki" az első tesztelők jelentése szerint tényleg egészen magas fokon űzi mesterségét.

 

 

Fékek és ellensúlyok

A képeket, szövegeket és egyéb alkotásokat szakmányban gyártó algoritmusok egyik problémája a szerzői jogok kérdése. Az OpenAI éppen ezért a DALL-E 3 esetében külön kiemeli, hogy a modell nem utasítható élő művészek stílusának utánzására. Ezen felül az alkotók azt is jelezhetik a cégnek, ha nem szeretnék, ha alkotásaikat arra használnák, hogy ezeket a modelleket betanítsák és továbbfejlesszék.

A biztonsági háló részét képezi az erőszakos, gyűlöletkeltő vagy szexuális tartalmú témák kiszűrése is azáltal, hogy ilyen feladatnak már neki sem áll az algoritmus, mert már a generálás előtt leállítódik a munkafolyamat. Végezetül a cég azt is közölte, hogy rendelkezésre bocsát egy olyan eszközt, amellyel felismerhetők lesznek a DALL-E 3 által generált alkotások.

Cloud & big data

Űrből vezérelt reklámkampányokkal operálnak Japánban

Bejött a káposztaföldek tesztjellegű műholdas monitorozása, így várhatóan kiterjesztik a japán űrügynökség és a Dentsu marketingcég partnerségét.
 
Hirdetés

A VR szemüveg nem csak a szórakoztatóipart forradalmasítja

A virtuális valóság világa folyamatosan fejlődik. Az új technológiák és a fejlesztések segítségével a felhasználók eddig soha nem tapasztalt módon merülhetnek el a digitális élményekben. Ebben a cikkben bemutatjuk a VR szemüvegek típusait, és azt is végigvesszük, hogy milyen áttöréseket hozott a virtuális valóság az élet különböző területein.

Bejelentési kötelezettségük elmulasztása, és a szabályoknak való sorozatos meg nem felelés komoly pénzbírságot vonhat maga után.
Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.