A FlexPai 2 elődjénél lényegesen komolyabb specifikációval és viszonylag kedvező árcédulával igyekszik megnyerni a különlegességre vágyó felhasználókat.

A kis kínai cég két éve a nagy riválisokat beelőzve hozta kereskedelmi forgalomba a világ első hajlítható kijelzővel rendelkező telefonját. A FlexPai technológiája messze nem volt kiforrott, a héten debütáló új generációval viszont itt az esély a javításra.

Talán majd most

Tegnap egy online bemutató keretében indította útjára új reménységét a Royole. A FlexPai 2-vel kapcsolatban már több mindent elárult a gyártó idén márciusban, de a teljes képet csak most, a piacra dobással egy időben kaphatták meg az érdeklődők. Kezdjük rögtön a legfontosabbal, az árral. A készülék már rendelhető a cég weboldalán 9999 jüanért, ami 1500 amerikai dollár alatti szintet jelent.

 

 

Az alapvető kialakítást a mérnökök változatlanul hagyták, azaz a mobilon összehajtott állapotban a külső felületeket fogalalja el a kijelző. A hajlítható OLED-képernyő kihajtott állapotban 7,8 hüvelyk átmérőjű és 1920 x 1440 pixel megjelenítésére képes. A harmadik generációjánál járó Cicada Wing Display technológia segítségével a rétegek elcsúsznak egymáson, azaz eltűnhet a hajtás mentén korábban megfigyelhető törésvonal. A továbbfejlesztett kijelző jobb fényerőt, szebb kontrasztokat, szélesebb színskálát is ígér elődjénél.

A feladatok elvégzéséért a Qualcomm Snapdragon 865 csipje felel, amelyet 8 gigabájtnyi szupergyors LPDDR5 RAM támogat. Az adatokat 256 gigás belső tároló menti, az akkumulátor pedig 4450 mAh-ra képes. A FlexPai 2-ben természetesen alapfelszereltségnek számít az 5G modul is.

Ahogy azt mostanában a csúcskategóriás mobiloknál már megszokhattuk, itt is négy szenzor segíti majd a minél jobb képek elkészítését. Az első számú kamera 64 megapixeles, míg a szelfik elsütésére szánt szenzor 32 megapixelt tud felmutatni. A hangzásról sztereó hangszórók gondoskodnak.

Az elődhöz képest az új FlexPai 40 százalékkal karcsúbb és könnyebb lett. A készülék kihajtott állapotban nagyjából 6 milliméter vastag, míg összehajtva ennek valamivel több mint a duplájára terjeszkedik. Az adatok alapján tehát a mobil egy hajszállal vékonyabb, mint a Samsung Galaxy Fold 2-es modellje.

Három a kínai igazság

A FlexPai 2 operációs rendszerét az Android-alapokon nyugvó Water OS 2.0 adja, amelynek az egyik legfontosabb képessége az, hogy egyszerre akár három külön folyamatot is képes a speciális kijelző segítségével kezelni. A fenti videóban is látható, ahogy a kijatott állapotban lévő telefon egyik felét elfoglalja egy alkalmazás, míg a másik oldalon megfelezve megfér két további program. 

A gyártó vízálló és mechanikailag strapabíró konstrukcióként promózta az új eszközét. A Royole állítása szerint a hajlításért felelős pántok akár 1,8 millió ismétlést is képesek meghibásodás nélkül végrehajtani.

Hogy mindez elegendő lesz-e ahhoz, hogy a cég ne csak mint az első hajlítható telefon leszállítója kerüljön be a történelemkönyvekbe, hanem a szektor egyik mérhető súlyú szereplője legyen, az egyelőre erősen kétséges. Annyi viszont a Royole becsületére válik, hogy az első generáció kudarca után nem adták fel és tovább próbálkoznak.

Konzumer tech

Megtalálták a legolcsóbb és leghatékonyabb COVID-előszűrőt

Elég lesz hozzá egy mobil is, hogy egy speciális MI-algoritmus kimutassa a betegséget a tünetmentes fertőzötteknél.
 
Hirdetés

Van olyan tanácsadó, aki pénzt hoz?!

Pedig külső szemlélőként csak annyit mutat meg, hogy miből van hiány és miből van fölösleg. Ám ha szoftverlicencekről van szó, ez százmilliókat is érhet – megtakarításban.

Érdemes-e használt szoftvert venni a vállalatnak? És ha igen, hogyan? Egy biztos, nem úgy, mint egy használt autót.

a melléklet támogatója az IPR-Insights

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.